blog-logo

Acțiune de informare şi conştientizare gratuită, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, la Brașov

Acțiune de informare şi conştientizare gratuită, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, la Brașov

La sediul Camerei de Comerț și Industrie din Brașov, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie organizează, în data de 26.02.2020, de la ora 10.00, o acțiune de informare şi conştientizare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

,,Acțiunea are ca obiectiv sprijinirea mediului de afaceri, prin consilierea anagajatorilor care înființează noi firme, cu privire la obligațiile ce le revin în domeniul securității și sănătății în muncă, potrivit prevederilor legale în domeniu și se urmărește, pe de o parte, conștientizarea angajatorilor cu privire la necesitatea respectării cerințelor legale privind securitatea și sănătatea în muncă și, pe de altă parte, modul de aplicare a acestor prevederi.

Crearea unui mediu de muncă sigur şi sănătos pentru lucrătorii din Uniunea Europeană (UE) reprezintă un obiectiv strategic al Comisiei Europene, inclus în Cadrul Strategic al UE privind securitatea şi sănătatea la locul de muncă 2014 – 2020.

În Cadrul Strategic al UE se menționează faptul că prevenirea riscurilor și promovarea unor condiții mai sigure și mai sănătoase la locul de muncă sunt esențiale nu numai pentru a îmbunătăți calitatea locurilor de muncă și a condițiilor de lucru, ci și pentru promovarea competitivității.

Avându-se în vedere ponderea semnificativă a întreprinderilor nou înființate, specificitatea acestor întreprinderi/unități, în Programul Cadru de Acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2020 și respectiv al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov s-a inclus acțiunea ”Acțiune de informare a angajatorilor care creează noi locuri de muncă și sprijinirea acestora pentru asigurarea unui mediu de muncă sigur și sănătos” avându-se în vedere faptul că acestea se confruntă adesea cu resurse limitate, precum și cu riscuri profesionale care nu sunt cunoscute/evaluate.

Este important ca toți angajatorii să conștientizeze că, indiferent de domeniul de activitate, punerea în aplicare a prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă reprezintă o soluție pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, asigurarea unor locuri de muncă sigure și, implicit, reducerea incidenței accidentelor de muncă și a bolilor profesionale.

 Participarea la eveniment este gratuită , iar cei interesați pot confirma la adresa de e-mail  lica.ungureanu@itmbrasov.ro , itmbrasov@itmbrasov.ro / accesând link-ul (clik aici): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAlpQLSda_PcqwVQqBsPjauOxzlTPgYa6Bu77RVyHVNKEG_3ggFLjw/viewform completând talonul atașat (pe care îl așteptăm la adresa evenimente@ccibv.ro)  până cel mai târziu în data de 24.02.2020.

Astfel de acțiuni vor fi organizate ăn mod periodic, pe parcursul întregului an”, potrivit reprezentanților I.T.M. Brașov.


Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate