blog-logo

EXCLUSIV Interlopii din Brașov nu furau bani din bancomate în SUA, mergeau „la pește”!

EXCLUSIV Interlopii din Brașov nu furau bani din bancomate în SUA, mergeau „la pește”!

Newsbv.ro a prezentat în exclusivitate interceptări despre cum opera rețeaua de interlopi pusă la punct de clanul Alexa. Falsificau carduri și retrăgeau de la ATM-uri bani cât să nu bată la ochi. Secret Service din Stele Unite a intrat pe fir și a început rapid să anihileze rețeaua interlopilor brașoveni. Gruparea infracțională aducea în țară banii, în colete, ca să-i „spele”.

Potrivit anchetatorilor, o parte dintre banii obţinuţi din skimming au fost trimişi în România, prin mai multe filiere, pe numele membrilor de familie ori al unor persoane de încredere, care cunoşteau provenienţa acestora.

Au fost identificate mai multe colete expediate în cursul anului 2019, reuşindu-se stabilirea faptul că în 15 dintre acestea a fost trimisă în România suma totală de aproximativ 145.000 USD. Totodată a rezultat că fraţii Alexa au în proprietate mai multe imobile terenuri pe care au demarat proiecte imobiliare, folosindu-se de banii obţinuţi din infracţiunile de skimming săvârşite pe teritoriul SUA.

Un exemplu este cel al grupării lui Sipos Sandor, zis Șo” (fratele lui Alexa Izabela-Csilla), într-o discuție purtată de Alexa Simona cu Alexa Loredana, cea de-a doua relatând cum a fost nevoită să plătească o factură foarte mare la telefon pentru Costi, când, aflat în escală în Turcia (probabil în drum spre Canada): „A vorbit atuncia cu Șoni (n.a. Sipos Sandor), na, că trebuia să vorbească ei, cum să se întâlnească, cum să facă, un pic, așa scurt…”

Apoi, într-o convorbire interceptată între Alexa Izabela și Ramo” – Sipos Ramona, sora sa, cele două povesteau cum vorbiseră cu Șo, care era împreună cu Costi Alexa prin magazine și cum, „din primul lui câștig” cumpăra cadouri pentru membrii familiei.

În aceeași zi, cele două au discutat din nou, acnhetatorii stabilind că Șo trimisese un colet pentru care Sipos Rodica (mama sa vitregă), care fusese nevoită să plătească taxe vamale: „S-a dus să-și scoată sculele ălea de pescuit ce le-a trimis el din Anglia.”

La scurt interval de timp, Alexa Izabela i-a spus lui Sipos Rodica că nu mai avea niciun ban în casă și avea posibilitatea să ia „de la ȘO, de acolo”, dacă nici Alexa Emanoil nu ar fi putut să o ajute: „Că el mi-a explicat și aseară (n.a. Alexa Cătălin – capul clanului de interlopi): Tu de cât ai nevoie să-mi spui ca să-i zic, să vorbesc cu Vio.” Discuția relevă atât faptul că Sipos Sandor a trimis bani obținuți din skimming acasă, ca să-i fie păstrați până revenea în țară, cât și faptul că, în lipsa fraților Alexa Cătălin și Alexa Constantin, cel care se ocupa de familiile lor era Alexa Emanoil – partenerul de afaeri al consilierului județean PNL Andrei Kadas, el gestionând veniturile familiei.

Alte articole:   Festivalul Filmului Francez ajunge la Brașov cu o ediţie aniversară, de vară

Interlopii nu furau bani cu carduri, mergeau „la pește”

O confirmare în plus a faptului că în Statele Unite erau împreună Sipos Sandor, Alexa Costantin, Alexa Cătălin și Simon Zoltan a reieșit din discuția dintre Alexa Izabela și mama sa, căreia îi povestea cum cei patru fuseseră „la pește” împreună: „Șo a fost la pește cu Costi și cu… Zoli. Și au fost la râme. Și în locul ăla de râme, a ieșit un șarpe. (…) I-a auzit Cătă de la nu știu ce distanță.”

La data de 15 iunie 2019 Sipos Sandor a fost arestat în Carolina de Nord. Nu mai trăgea „peștele”, că era prohibiție…

După această dată, Alexa Izabela a purtat numeroase convorbiri în legătură cu arestarea fratelui său, aflând că Alexa Cătălin a reușit să-i trimită bani la închisoare și să vorbescă cu el. Într-o altă discuție, întrebată de sora ei când vine acasă Șo, Alexa Izabela i-a răspuns: „Păi nu se știe Ramo, încă…păi acuma e încă sub ăăă… cum să zic… c-a avut două de-alea la el”. Sipos Sandor fusese prins cu dispozitive de skimming asupra sa.

Toate coletele trimise de către Sipos Sandor acasă i-au fost păstrate de către Pascovici Verginia – mama sa, conform discuției cu Alexa Izabela: „A zis Tuti să nu mă mai tot stresez, să mă gândesc că om rezolva. Mai mult pentru astea ale lui Şo, că-s o grămadă peste tot, şi-n pod şi-n cameră şi-n scară şi nu poate nimeni intra nicăieri. Toate sunt pline numai cu bagaje, pachete de-ale lui şi unde să le duc?”

Ulterior, Alexa Izabela a discutat cu sora sa Sipos Ramona căreia i-a spus că Sipos Sandor avea șanse să fie eliberat pe cauțiune, iar „băieții” ar fi plătit-o imediat ce ar fi putut.

Cu americanu nu te pui

Din actele comunicate de către autoritățile americane, a rezultat că, la data de 26.05.2019, Sipos Sandor a fost surprins de camerele de supraveghere aparținând băncii Southern Bank – Bailey din statul Carolina de Nord, în timp ce retrăgea ilegal suma de 240 de dolari de la ATM. Acesta a folosit un card pe care se aflau datele bancare aparținându-i unei persoane din Bailey – Carolina de Nord.

Alte articole:   Poliția Brașov: Reguli pentru cei care circulă cu trotineta electrică

Sipos Sandor este suspect în alte două cazuri de retrageri frauduloase de bani, de la Southern Bank din Ayden și Farmville, din data de 27.05.2019. La data de 08.06.2019 a fost emis un mandat de arestare pe numele său, fiind pus în executare la data de 09.06.2019.

Filiera Italia

Între timp, în România, se conturează o altă modalitate de primire a banilor obținuți în mod fraudulos, prin săvârșirea de infracțiuni în SUA – prin colete trimise în Italia.

Astfel, la datele de 12.04.2019, Alexa Emanoil, a discutat mai întâi cu „Lore” – Alexa Loredana-Mihaela, soția lui Alexa Constantin şi apoi cu soția sa, Alexa Simona , despre un colet trimis de „Costi” – Alexa Constantin undeva în Europa, care trebuia ridicat de către cumnata lui „Lore”.

Din discuţii a reieşit că „Lore” nu i-a spus cumnatei şi nici fratelui ei ce conţine coletul, motivând că ar fi fost vorba despre nişte haine şi că prefera să-l primească la ei întrucât în România se deschid coletele:

  • Alexa Emanoil: Da’ ea nu zi…nu zice de ce, de ce-ți pui hainele pe acolo?
  • Alexa Loredana: Nu, i-am zis că n-am încredere aicea la noi, că mai deschid ăștia pachete și nu vreau să pun aicea, nu…nu, că nu-i spun nimica, nu vreau să știe.
  • Alexa Emanoil: Da, da, îhm, nici lu’… lu’ frate-tu’ i-ai spus?
  • Alexa Loredana: Nu, nu, nu, nu, nu, nu, nu, că mai bine să nu știe!”).

Alexa Emanoil a discutat cu soția sa referitor la o deplasare în locaţia în care s-ar afla coletul pentru a-l prelua, după ce îl va fi ridicat de la poştă sau de la curier cumnata lui Lore. Având în vedere că respectivul colet era trimis de Alexa Constantin din SUA, că a ajuns undeva în Europa sub o aparenţă falsă, că Alexa Emanoil şi soția sa intenționau să se deplaseze pentru a-l lua personal cu avionul („Tot aceleaşi preţuri, e tot… până-n patru sute ajungi, că la-ntoarcere tre’ să iei cu bagaj de cală…”), indiciile erau în sensul că respectivul colet avea legătură cu activitatea infracţională, fiind foarte posibil să conţină sume de bani obţinute din skimming.

În data de 19 aprilie 2019, între Alexa Loredana și Alexa Simona a avut loc o discuție, în cuprinsul căreia Simona i-a confirmat că tocmai s-au întors din Italia și că avionul cu care au călătorit a aterizat de puțin timp la București, urmând să discute acasă alte detalii.

Alte articole:   Trafic restricționat pe DN13, între Brașov și Feldioara pentru lucrări la rețeaua de canalizare

La data de 17.04.2019, Alexa Emanoil s-a deplasat împreună cu soția sa, Alexa Simona, în Italia, la Aeroportul Milano-Bergamo, de unde au plecat la Ignat Adrian Viorel (fratele Loredanei Alexa), în localitatea Manerbio. Aceștia au petrecut 2 zile acolo, timp în care au preluat coletul și s-au întors în țară în data de 19.04.2019.

Soții Alexa au fost verificaţi în Aeroportul Bergamo de către autorităţile vamale, descoperindu-se sumele de 20.000 dolari şi 4.000 euro în bagajul de mână al lui Alexa Emanoil. Din procesul-verbal comunicat de către autorităţile italiene a rezultat că cei doi au pretins că banii îi aveau din activitatea firmei lor desfăşurată în Dubai. În urma acestui control, Alexa Emanoil a fost sancționat pentru nedeclararea sumelor de bani și cei doi s-au întors acasă, conform orarului de zbor.

Coletele din SUA, trimise în UE, preluate de rețeaua de interlopi

La data de 4.05.2019, Alexa Loredana a purtat o discuție cu fratele său, Ignat Adrian-Viorel, din care rezultat că un alt colet din SUA ajunsese deja în Italia și urma să le fie predat de curier. Loredana i-a spus fratelui său să-l urmărească cu USPS Tracking” și că, pe data de 17 mai 2019, urma să se deplaseze împreună cu Țiți” – Alexa Loredan-Constantin, fiul său, pentru a lua coletul.

Despre acest colet a discutat Alexa Loredana și cu Alexa Emanoil, trei zile mai târziu, rezultând că inclusiv Alexa Constantin urmărea traseul coletului, acceptând toți că deși era întârziat, situația mai avusese loc și altă dată: „Marius (n.a. – Cătălui Marius) a zis că a mai pățit. Cu a lui a mai stat și o lună jumate. O lună jumate i-a venit lui.” Rezulta clar că toți membrii grupării cunoșteau și urmăreau conținutul și traseul coletului, în care se aflau de asemenea bani…

Mai mult, în colet pusese un pachet și Cătălui Marius. Astfel, la data de 10 mai 2019, în Italia, la Ignat Viorel-Adrian a sosit un colet care a fost preluat în perioada 17-20 mai 2019 de către Alexa Loredana-Mihaela şi Alexa Loredan, fiul acesteia. Din interceptări a rezultat că în colet se găsea suma de 24.000 dolari şi că a fost expediat de către Alexa Constantin.

Din interceptările autorizate în cauză a rezultat că acesta ar fi fost al treilea colet trimis pe filiera SUA – Italia, pe numele soţilor Ignat.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate