SlanăFest, din nou la Brașov, cu cele mai delicioase specialități

SlanăFest, din nou la Brașov, cu cele mai delicioase specialități

Brașovenii, iubitorii de slană sunt aşteptaţi la un eveniment dedicat lor, „SlanăFest ”,  „în luna Februarie, când slana porcului de Crăciun este bine maturată, dar înainte de Lăsatul secului de carne„.

„Slană Fest 2020”, organizat pentru a treia oară la Brașov, se va desfășura în perioada 21-23 februarie, în parcarea de lângă curtea Bisericii Evanghelice Maghiare (str. Iuliu Maniu nr. 4, vizavi de cimitirul reformat).

Producătorii locali se vor întrece în bucate alese, care vor fi jurizate pe trei categorii, respectiv slănină, cârnați și mezeluri tradiționale.

„Evenimentul SlanăFest este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază al ţăranilor din Transilvania, slănina, ignorat pe nedrept în ultima perioadă, dar readus în atenţia consumatorilor de nutriţionişti renumiţi. Aceştia recunosc meritele slăninii în menţinerea imunităţii organismului, dar şi în alimentaţia echilibrată în timpul iernii”, a afirmat dr. Siko Barabasi Sandor.

În cele trei zile, programul festivalului este între orele 12.00 şi 22.00.

SlanăFest 2020 este organizat de Asociaţia Főszervező Egyesület, parteneri fiind Breasla Meșteșugarilor din Transilvania, Asociaţia Fermierilor Maghiari din Braşov şi Asociaţia socio-culturală „Loksi Blues Café”.

Foto: facebook.com/slanafest

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Guvernul, pregătit să interzică exportul de cereale și chiar să declanșeze rechiziții de pe piață
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.