blog-logo

publicitate

“O pădure cât o țară”. Peste un milion de puieți vor fi plantați în județul Brașov

“O pădure cât o țară”. Peste un milion de puieți vor fi plantați în județul Brașov

Pe 21 martie brașovenii sunt chemaţi să participe la cea mai mare campanie de împădurire din ultimul deceniu, numită “Românii plantează: O pădure cât o țară”.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susține că în primăvara acestui an, în cadrul Lunii Pădurii, va demara cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România, numită “Românii plantează: O pădure cât o țară”.

În cadrul campaniei, peste 1.100 de pepiniere ale Regiei Naționale a Pădurilor și sute de pepiniere ale ocoalelor silvice private vor livra aproximativ 50 de milioane de puieți, pentru întregul program de anul acesta.

“Vom planta de la ZERO 2.500 de păduri noi, peste 1.000 de hectare de terenuri degradate și vom completa 7.000 de păduri tinere. (…) Vom planta peste 50 de milioane de puieți. 30 de milioane în campania de primăvară și 23 de milioane în campania de toamnă. Vrem să plantăm 500.000 de puieți pe zi. Aș vrea ca la sfârșitul campaniei să nu mai rămânem cu niciun puiet, a precizat ministrul.

Numărul cel mai mare de puieţi va ajunge în judeţele Maramureş, Cluj, Suceava, Braşov, Sibiu, Harghita şi Bistriţa. Adică, în judeţele în care în ultimii ani au avut loc defrișări masive.

Alte articole:   Despre comunitatea “Mums in Business Internațional Brașov” cu Adriana Sava

În județul Brașov, de acum şi până la finalul anului, ar urma să fie plantați 1.300.000 de puieți.

Împădurirea va fi făcută de angajații de la Romsilva, dar sunt așteptați și voluntari.

Toți cei care doresc să se alăture campaniei sunt rugați să acceseze site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (http://www.mmediu.ro/categorie/formular/271).

Totodată, brașovenii sunt invitați să participe la plantările din Parcul Dendrologic Kronstadt.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.