blog-logo

Virgil Popa: 2020 – anul continuării proiectelor ample în Municipiul Săcele

Virgil Popa: 2020 – anul continuării proiectelor ample în Municipiul Săcele

Pentru municipiul Săcele și pentru administrația săceleană anul 2020 va fi unul al continuării proiectelor începute anii anteriori, spune primarul Virgil Popa.

„În anul 2016 am început să construiesc la Săcele o strategie de dezvoltare a orașului axată pe diverse capitole (sănătate, infrastructură, educație, cultură, etc), iar după trei ani de muncă pot spune că am reușit să punem fundația unei dezvoltări administrative sănătoase a orașului. Pentru anul 2020 vom continua astfel proiectele ample începute în anii anteriori”, ne-a declarat edilul.

Acesta a precizat că, în acest an, în privința sănătății, vor continua investițiile la Spitalul Municipal Săcele prin construcția unui lift extrem de necesar și prin amenajarea unei parcări și a căilor de acces. De asemenea, la Policlinica Municipală se vor face noi scări de acces, o rampă pentru persoanele cu dizabilități și se vor moderniza două noi cabinete.

„În privința infrastructurii vor avea loc lucrări de modernizare/asfaltare a străzii Lungă și a bulevardelor principale pe tronsoanele Canalului – Morii, N.Iorga – Valea Cernatului, Valea Cernatului – G. Coșbuc, G. Coșbuc – Zizinului și Stația Electroprecizia – Ep. Popeea. De asemenea, vor fi modernizate trotuarele din două zone importante ale orașului, și anume de la intrarea în municipiu – Pod Dârste și din centrul municipiului – Piața Libertății, precum și cele două stații de autobuz din cel mai mare cartier din oraș, Electroprecizia. În același timp vor continua lucrările de canalizare și de înlocuire rețea de apă potabilă în cartierul Baciu pe 13 străzi, și anume Canalului, Brazilor, Verii, Cloșca, Horea, Izvoarelor, Crișan, Caraiman, Al. I. Cuza, Dealului, De Mijloc, Cerbului, Vâlcele. In privința iluminatului public acesta va fi extins în cartierul Camping-Apa Rece, iar în cartierul Toamnei se vor face lucrări de extindere a rețelei electrice pentru toate imobilele din această zonă. Și tot anul acesta vor începe lucrările unui proiect extrem de important pe componenta Mediu și anume închiderea depozitului de deșeuri municipale de la Subobrej. O altă lucrare extrem de importantă cu un impact general este PUZ-ul Pod Timiș, care va permite reamenajarea intrării în municipiul Săcele în zona podului Dârste peste râul Timiș. Lucrarea este momentan în stadiul de avizare la CNAIR (Compania Națională de Amenajare a Infrastructurii Rutiere)”, spune Virgil Popa.

În altă ordine de idei, anul acesta se va realiza și documentația tehnică pentru o serie de obiective: realizarea creșei din cartierul Ștefan cel Mare, reabilitare și modernizare a străzilor Noua, Baciului, Oituz, Vulcan, D. Purcăroiu, Fâneții, Brândușelor, Aleea Brândușelor.

„În privința învățământului, se va reamenaja fostul atelier de la Școala Gimnazială nr. 4, care va fi transformat în Sală de Sport, la Școala Gimnazială nr.1 vor fi înlocuite centralele termice și, după cele două terenuri de sport construite în anul 2019 în cartierele Ștefan cel Mare și Movilei, se vor construi alte două noi terenuri de sport multifuncționale, în cartierul Electroprecizia și la fostul «Club al Elevilor», actualmente unul din corpurile Liceului G. Moroianu”, a mai precizat primarul municipiului Săcele.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   DAS: Precizări legate de distribuirea tichetelor din cadrul campaniei ,,Dar din suflet pentru seniori''

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate