blog-logo

Un nou război la SIF Transilvania. Un grup de acționari vrea capul lui Mihai Fercală

Un nou război la SIF Transilvania. Un grup de acționari vrea capul lui Mihai Fercală

SIF Transilvania a anunțat că, în data de 19 februarie 2020, un grup de acţionari care deţin împreună 5,026338% din capitalul social al societății, grup din care fac parte trei membri ai Consiliului de Supraveghere al SIF, a solicitat convocarea Adunărilor Generale Ordinară şi Extraordinară ale Acţionarilor, cu puncte referitoare la aprobarea pornirii unor acţiuni în răspundere împotriva d-lui Mihai Fercală – Preşedinte al Directoratului şi a d-lui Ştefan Szabo – Preşedinte al Consiliului de Supraveghere şi revocarea Hotărârii Consiliului de Supraveghere din 15.01.2020 privind desemnarea membrilor Directoratului pentru un nou mandat de 4 ani, respectiv pentru modificarea actului constitutiv al S.I.F. Transilvania.

Solicitarea principală a grupului de acţionari are la bază plata de către SIF Transilvania a sumei de 630.000 de lei, ca urmare a unui proces pierdut cu fostul arbitru constăţean de fotbal, mai susţin sursele noastre.

Alte articole:   Incendiu la o casă în Poiana Mărului VIDEO

Mihai Fercală şi Constantin Frăţilă, acţionar ce deţine circa 5% din SIF-ul cu sediul în Braşov, se află în conflict de mulţi ani, aceştia acuzându-se de-a lungul timpului de diferite încălcări ale legii pieţei de capital.

Din informațiile pe care le deținem, Mihai Fercală i-a amenințat pe membrii Consiliului de Supraveghere, semnatari ai convocarii AGA, cu plângeri penale făcute de el in numele societatii, intr-o încercare disperata de a redobândi controlul asupra voturilor din Consiliu.

Problema lui Fercală este că a fost promulgată Legea privind reglementarea fondurilor de investiții alternative și pentru modificarea și completarea unor acte normative (PL-x 374/18.09.2019), care prevede inclusiv eliminarea pragului limită de deținere de 5% la SIF-uri, a fost adoptat de Camera Deputaților, forul decizional.

Alte articole:   Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile se pot vaccina în etapa a II-a, fără programare

În acest context, Fercală nu mai poate controla și fărâmița acționariatul, iar investitorii pot acumula un pachet de acțiuni majoritar și să îl schimbe pe cel care se crede stăpânul SIF Transilvania și pe oamenii lui de încredere pe care i-a înșurubat în posturile de conducere.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate