blog-logo

Brașovul, în topul orașelor cu cele mai mari chirii din țară

Brașovul, în topul orașelor cu cele mai mari chirii din țară

Brașovul se află pe primele locuri într-un clasament național al chiriilor, cu un preț mediu solicitat de 350 de euro pe lună, pentru un apartament de două camere, în ultimul trimestru din anul 2019.

În ultimul trimestru din 2019, preţurile medii solicitate de către proprietari au înregistrat variaţii în mai multe centre regionale, dar şi în alte reşedinţe de judeţ.

Spre exemplu chiria pentru un apartament cu două camere în Cluj-Napoca este dublă față de Reșița. În Cluj-Napoca costul mediu ajunge la 450 de euro pe lună, iar în Reșița, chiria medie a fost de 180 de euro pe lună.

În Bucureşti, chiria medie solicitată pentru un apartament cu două camere se situează acum la 420 de euro pe lună, în creştere de la 410 euro pe lună în al treilea trimestru al anului trecut.

Alte articole:   VIDEO Roxana Mînzatu nu mai candidează pentru un nou mandat în Camera Deputaților

Acelaşi tip de locuinţă (bicamerală, confort 1, din perioada 1980-2000, cu o suprafaţă utilă de 50-60 de metri pătraţi) poate fi închiriată, în Cluj-Napoca, tot cu 420 de euro pe lună, la fel ca în cele trei luni anterioare.

Brașovul se situează, ca şi preţuri, pe locul 3, în clasamentul celor mai mari chirii solicitate pe segmentul apartamentelor cu două camere, fiind la egalitate cu Timișoara, unde prețul solicitat de  proprietari a fost în medie, 350 de euro pe lună, la fel ca trimestrul trecut.

„Pe de altă parte, Iaşiul a consemnat o scădere în acest răstimp, de la un nivel de 350 de euro pe lună, la 330 de euro pe lună. Aceeaşi chirie medie, anume 330 de euro pe lună, este practicată şi în Tulcea, în vreme ce, în Târgu Mureş, pretenţiile proprietarilor ajung la 320 de euro pe lună”, potrivit imobiliare.ro.

În Constanţa, un apartament cu două camere poate fi închiriat cu 300 de euro pe lună (la fel ca trimestrul trecut), oraşul de la malul mării situându-se la acelaşi nivel de preţ cu Ploieştiul.

Alte articole:   Poliția Brașov: Metoda ”Vrăjitoria” vă poate lăsa fără bijuterii!

Creşteri ale sumelor medii lunare solicitate pentru două camere au fost consemnate şi în oraşele cu cele mai ieftine apartamente de închiriat. Excepţia de la regulă este reprezentată de Reşiţa, unde proprietarii cer tot 180 de euro pe lună, la fel ca în cele două trimestre anterioare. Astfel, este singura reşedinţă de judeţ unde un apartament cu două camere poate fi închiriat cu mai puţin de 200 de euro pe lună.

Mai puține locunțe de închiriat, în Brașov

În ceea ce privește anunțurile de închiriere nou-introduse pe piață trimestrul trecut, datele Imobiliare.ro relevă că  Bucureştiul a atras, în mod firesc, mai bine de jumătate din aceste căutări, anume 37.800.

Alte articole:   “Bastionul Artiștilor”: 86 de evenimente și peste 5.500 de spectatori

Pe poziţia a doua în clasament a trecut Timişoara (6.100), fiind urmat de Constanţa (5.300 de căutări), Cluj-Napoca (cu 4.900 de căutări), Braşov (4.400) şi Iaşi (3.800).

În același interval numărul de apartamente și case scoase pe piață, spre închiriere în cele șase mari orașe ale țării (proprietăți finalizate înainte de anul 2000) a fost de 17.030, ceea ce marchează o scădere sensibilă, de aproximativ 26%, față de trimestrul anterior (când pe piață existau peste 23.000 de asemenea anunțuri).

Cele mai multe locuințe de închiriat au fost în București, respectiv – 8.210 apartamente. În Cluj-Napoca numărul ofertelor a fost de 2.770, în Timișoara a ajuns la 2.420 de locuințe, în Constanța – 1.300, iar în Iași 1.210.

În schimb, în Brașov erau oferite spre închiriere 1.110 apartamente, cu 2,8% față de trimestrul anterior.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.