EXCLUSIV Imagini cu membrii clanului Alexa după arestare. Interceptările discuțiilor dintre interlopi!

EXCLUSIV Imagini cu membrii clanului Alexa după arestare. Interceptările discuțiilor dintre interlopi!

Gruparea infracțională pusă la punct de clanul Alexa acționa atât pe continentul eruropean, cât și pe cel american. Newsbv.ro vă prezintă, ÎN EXCLUSIVITATE, imagini cu interlopii încătușați după percheziții, cu cei arestați în Germania, care erau trimiși să scoată bani din bacomate cu cardurile clonate, dar și fragmente din interceptările membrilor grupării infraționale.

Iată membrii grupării infraționale, pusă la puct de capul clanului Alexa: Alexa Constantin, zis „Costi”, Alexa Cătălin, zis „Cătă”, Alexa Emanoil, zis „Vio”, Cătălui Marius, zis „Cătălos”, Sipos Sandor, zis „Șo”. Aderenți la grupare: Pușcașu Cătălin, Pavel Ioana-Cristina (fost reporter la BRasovTV.com, Farkas Szilard, Redenciuc Adrian-Dumitru, Moroşanu Vasile, Simon Zoltan, Bereandă Ştefan-Cătălin, Harasim Valentin-Andrei şi AN „AdI Mecanicu’”. Actvitatea lor era srijinită de Alexa Loredana-Mihaela, Alexa Izabella-Csilla, Alexa Simona și Cătălui Ana-Maria.

din interceptarea convorbirilor autorizate în cauză a rezultat că fraţii Alexa erau în legătură cu mai multe persoane în curs de identificare cu care plănuiau noi activităţi de skimming, tot în afara ţării, dar distincte de cele desfăşurate anterior. De altfel şi soţiile lor cunoşteau întreg angrenajul infracţional şi îi sprijineau în activităţile pe care le desfăşurau.

Totodată, urmare punerii în executarea a mandatelor de supraveghere tehnică autorizate în cauză a mai rezultat şi faptul că Moisin Liliana, Pîntece Maricica şi Cătălui Ana-Maria ar fi fost implicate şi în activităţi de trafic de droguri de mare risc, purtând discuţii despre transporturi de cocaină. (UPDATE Ulterior, am fost contactați de Moisin Liliana, care spune că nu ar fi implicată nicicum în trafic de droguri, iar dacă cineva este vinovat, să plătească, dar ea nu vrea să fie implicat în acest scandal).

În cauză au fost efectuate două comisii rogatorii cu Statele Unite ale Americii, realizându-se o colaborare eficientă care a permis identificarea unei părţi dintre locaţiile în care au acţionat membrii grupării şi parțial a prejudiciului creat.

O parte dintre membrii grupării au fost arestaţi pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, actele de urmărire penală fiind în desfăşurare faţă de ei, respectiv: Pușcașu Cătălin, Pavel Ioana-Cristina, Farkas Szilard, Cătălui Marius, Sipoş Sandor, Bereandă Ştefan-Cătălin.

Cum au ajuns fraudulos Constantin Alexa și Cătălui fraudulor în SUA?

În cursul lunii septembrie 2018 ALEXA CONSTANTIN (condamnat în trecut la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru infracţiunea de „proxenetism”, prev. de art. 329 alin. 1 din Codul penal de la 1964, pedeapsă dispusă prin sentinţa penală nr. 1785/09.07.2004 a Judecătoriei Braşov, definitivă prin decizia penală nr. 668/15.11.2005 a Curţii de Apel Cluj) și CĂTĂLUI MARIUS (eliberat condiționat din executarea unei pedepse de 19 ani 9 luni și 15 zile închisoare aplicată de o instanță din Turcia în anul 2003 pentru săvârșirea de infracțiuni informatice, comise în condiții de grup infracțional organizat), ambii cu un bogat istoric infracțional în domeniul criminalității informatice au plecat din Marea Britanie în Statele Unite ale Americii, prin Canada. Întrucât condamnările penale constituie de multe ori impedimente la obținerea vizei de acces în SUA, cei doi au zburat în Canada (pentru care vizele se obțin relativ facil), trecând ulterior fraudulos granița în Statele Unite ale Americii.

Modalitatea în care atât ei, cât și restul membrilor grupării au intrat în SUA a fost devoalată urmare punerii în executare a unor mandate de supraveghere tehnică față de persoanele cercetate inițial în cauza nr. 188D/P/2018, dovedindu-se ulterior că nu făceau parte din aceeași grupare însă îi cunoşteau pe membrii acesteia şi cunoşteau activităţile pe care aceştia le desfăşurau pe teritoriul SUA.

Astfel, anul trecut, s-a înregistrat o discuţie între Nistor Alin-Ilie (recent eliberat din penitenciar la acea dată, unde a executat o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârșirea de infracțiuni informatice) şi Dârjan Radu (și acesta cunoscut cu „talente” în infracțiuni informatice – skimming) din care a reieşit că Nistor urma să se deplaseze în cursul acelei săptămâni la Braşov, ocazie cu care l-ar fi întâlnit şi pe Dârjan, interesat să facă „treabă”, chiar în Statele Unite sau în Canada: „Păiii…e ceva de la tine de-acolo şi merge acuma la Braşov, e ok.”, cu referire la activitatea infracţionalădesfăşurată în America.

Alte articole:   Încă două persoane decedate pe seama COVID-19. Bilanțul a ajuns la 248

În aceeași zi, Racu Ştefan a discutat cu Nistor Alin-Ilie, convorbirea fiind extrem de relevantă:

Nistor Ilie: Am rămas fără carnet, că aș fi venit eu încolo.

Racu Ștefan: Și… vorbeam și cu Costi, Zice: haide, mă, vino încoace. Bă, zic, nu vin acum, acuma stau să.. după sărbătorile astea.( n.l: cu referire la Sarbătorile Pascale)

Nistor Ilie: E bine Costi (n.a. Alexa Cătălin), da?

Racu Ștefan: Bă, e binișor.

Nistor Ilie: Dar, unde stă? În State sau în Canada? Unde a ajuns?

Racu Ștefan: În State, în State.

Nistor Ilie: În State, hm?

Racu Ștefan: Da.

Nistor Ilie: E bine acolo, hm? Zice…

Racu Ștefan: Da.

Nistor Ilie: De vis.

Racu Ștefan: Da, cică chiar binișor.

Nistor Ilie: Bravo lui!

Racu Ștefan: Da, cică ciugulește.

Nistor Ilie: Îhî..

Racu Ștefan: S-a chinuit puțin că totul a avut ceva ca lumea, dar acuma a dat de ceva bun și, cică, e chiar bun.

Nistor Ilie: Bă, nu știu ce să zic, că stau cu ăștia toată ziua, na, și tot ce e pleacă de pe la ei, de pe aicia.

Racu Ștefan: Bă, nu știu.

Nistor Ilie: Și nu știu cât e de bun, cât zice el că e de bun, adică nu știu la ce zice el bun, dar… că ăștia au tot ce.. ei le au, nu știu ce să zic.

Racu Ștefan: Păi, da, dar ei ciugulesc, mă.

Nistor Ilie: Da, așa și ăștia, dau pe acolo… ciugulesc și ăștia.

Racu Ștefan: Nu așa de… să te sperii, dar… bunicele.

Nistor Ilie: Da. Cât să te miști… e bine. Decât să stai acasă să cheltui.

Racu Ștefan: El zice că, cum ar fi, vreo 10 pe săptămână, nu-i nicio problemă.

Nistor Ilie: Da, păi, e bine așa.

Racu Ștefan: Da.

Nistor Ilie: Înseamnă că e bine. Din ce văd eu la ăștia, nu prea e așa.

Racu Ștefan: Nu? Ăsta așa e. Așa îmi zice el mie.

Nistor Ilie: Bă, din ce văd eu.. și cred că sunt în top cu ei, acia. Cam tot ce e acolo, la el. În fine, dar, nu știu.

Racu Ștefan: Numai că, zice că nu se știe cât o să mai țină, că, deja multe mai cam s-au schimbat.

Nistor Ilie: Păi, s-a schimbat multe că unul din ei chiar vine acasă acuma.. Nu știu ce să zic. Nu prea e chiar așa. Ar fi fost bine să faci un drum până încoace, să vezi cam despre ce e vorba.

Racu Ștefan: Păi, da, nașule, dar eu vorbesc cu ei aproape în fiecare seară și știu că s-a dus cineva și a adus acasă de pe acolo, a făcut ceva, înțelegi?

Nistor Ilie: Îhî.

Racu Ștefan: Deci, nu minte.

Nistor Ilie: Aha, aha. Păi, da, mă și cum ajungi? Tu poți să pleci acolo, în State? Ai încercat?

Racu Ștefan: Bă! Păi, Costi cum a plecat, mă? Că el a plecat cu viză prima oară și nu prea era bine cu viză și a venit acasă și s-a dus în Canada și a trecut din Canada. Din Canada treci ușor.

Nistor Ilie: Da, știu că mi-ai zis tu ceva odată.

Racu Ștefan: Da, treci foarte simplu. Niciun ban, nimica. Te sui în ceva și ai trecut.

Nistor Ilie: Da, știu. Mi-ai zis odată, mi-ai explicat.

Racu Ștefan: Da. Foarte simplu. Nu dai niciun ban la nimenea.

Nistor Ilie: Cel mai bine, să nu se știe că ești pe acolo, zici tu.

Racu Ștefan: Da, da, da. Păi, el, de asta a venit acasă și, după aceea, a plecat iarăși. Și și-a făcut din aia și să-și anuleze viza.

Nistor Ilie: Super tare.

Racu Ștefan: Da.”

„Costi” la care se face referire în discuţie era Alexa Constantin, iar „10 pe săptămână” reprezenta suma de bani pe care membrii grupării o obţineau din skimming în SUA – 10.000 USD/săptămână.

Alte articole:   Dosarele programelor Rabla Clasic și Rabla Plus vor putea fi depuse exclusiv online. Care este noul termen?

Modalitatea prin care treceau ilegal granița către statul american le conferea o aparentă protecție; nefiind înregistrați oficial pe teritoriul american, erau mai greu de depistat și de identificat de către autorități. De altfel, pentru a-și păstra premisa anonimatului, de multe ori au folosit alte nume astfel cum se va vedea în continuare, s-au deghizat ori au utilizat acte false.

Astfel, s-au deplasat pe rând în Statele Unite: Puşcaşu Cătălin, Vartolomei Ciprian, Oproiu Ion-Florin (toți trei identificați ca săvârșind infracțiuni informatice în cursul lunii septembrie 2018), Sipos Sandor, Simon Zoltan, Szilard Farkas (ultimii doi au ajuns în SUA la începutul lunii februarie 2019), Alexa Cătălin și Pavel Ioana-Cristina (au plecat din România la data de 22 februarie 2019), Redenciuc Adrian-Dumitru şi Moroşanu Vasile (au plecat spre Canada la data de 25 iunie 2019). În SUA au fost şi Bereandă Ștefan, Harasim Valentin-Andrei și o altă persoană, „Adi Mecanicul” – Andrei Adrian.

Cum se laudă un interlop că își ia apartament în două rate, după o ieșire în State

În România, indiciile referitoare la activitatea desfăşurată de grupare au apărut odată cu punerea sub supraveghere faţă de Alexa Emanoil, partenerul de afaceri al consilierului județean PNL Andrei Kadas.

Alexa Emanoil, zis „Vio” a purtat mai multe discuții cu Ursu Alexandru-Ovidiu, din care rezultă că acesta din urmă a fost contactat de către Alexa Cătălin pentru a trimite o sumă de bani lui Alexa Emanuel. În acest sens, suma de bani care a fost ridicată de Ovidiu, şi predată lui „Vio”, beneficiarul real al banilor.

De asemenea, a rezultat faptul că AN „Ovidiu” era un apropiat al celor doi frați, fiind la curent cu o parte din activitățile desfășurate de Alexa Cătălin în Statele Unite, ajutându-l în mod frecvent pe Alexa Emanuel la diferite activități administrative.

Tot anul trecut, Alexa Emanuel a fost contactat de o persoană care s-a prezentat drept „Chioru” și care l-a informat că a discutat în trecut cu Alexa Cătălin, cu scopul de a-i transmite că urma să se elibereze din Penitenciarul Bârcea unde era încarcerat și intenționa să vină „direct, încolo”. Alexa Emanuel s-a oferit să vină după el, dar „Chioru” i-a spus că nu era nevoie, stabilind în final ca Vio” să îi trimită o sumă de bani necesară transportului. ULteiror, „Chioru” l-a sunat pe Alexa Viorel pentru a-i mulțumi că i-a trimis bani și a-l anunța că marți ajungea acasă.

Câteva săptămâni mai târziu, „Chioru” a închiriat o garsonieră, cu ajutorul financiar al lui Alexa Emanoil, care l-a sfătuit să fie prudent pentru că după ce ajungea în SUA putea trimite bani, „Chioru” fiind conștient că „începutu’-i un pic mai greu, că după aia…”

„Chioru” a fost identificat în persoana lui Redenciuc Adiran-Dumitru , din Brașov. Individul are un bogat trecut infracţional – specializat în săvârşirea infracţiunilor contra patrimoniului, fiind condamnat la 2 ani, 11 luni şi 17 zile închisoare, eliberat condiționat anul trecut.

Alte articole:   Lovitură pentru bugetari! Guvernul îi trimite în șomaj tehnic. Cine sunt cei vizați

Redenciuc Adrian-Dumitru i-a povestit lui Cap/Căpățână – Căpățână Florin, planurile pe care le avea: „…dacă tot mi-a găsit Vio apartament să iau în rate, tre’ să-i trimit… n-ai văzut ce mi-a zis, cum ajung acolo…(…) Uite Vio, vezi cum e cu… Uite că mi-a găsit combinație să iau apartament (…)! (…) Și dacă reușește de mi-l scoată vreo 30 și ceva de mii, să-l achit și în 3 rate…jmecherie! (…) Să vină dracu’ pașaportu’ ăla să o radem în America să…Poate dă Dumnezeu de-i și trimit lui Vio într-o lună de zile banii pentru apartament, prima rată, după aia încă o rată și…Uite vezi? O ieșire în America, îmi iau un apartament cu două camere! (…) Mai plec o dată, vin, îmi iau o mașină, deschid o spălătorie sau ceva și aia e. La revedere! Sănătate! Păi, nu? N-ai văzut că și el astăzi, când mi-a zis: Du-te, bă, în America și-mi trimiți rapid 15.000 de dolari și-ți dau prima rată la apartament, ai mai trimis încă o tură și ți-am luat apartamentu’ și la revedere! (…) Ce, nu-i bine? E mai bine. Ce-mi trebuie 2? Mai mult de 2 camere, mi-ajung la început, după aia, dacă dă Dumnezeu, mă apuc și de casa aia acolo, în Sânpetru.” La data de 22.05.2019, ora 07:47:58, tot lui Cap/CăpățânăRedenciuc i-a spus că urma să plece peste trei săptămâni întrucât discutase cu „Cătă, cu Costi, cu ăștia…” și după ce obținea pașaportul și aplica pentru viza (de Canada), „mai durează o săptămână avionul, că nu poa’ să o ia de pe o zi pe alta, până o să găsească și…durează vreo…3 săptămâni până plecăm.”

Inițial, Redenciuc trebuia să plece împreună cu Căpățână Florin în State (aspect discutat de mai multe ori atât cu Alexa Emanoil, cât și cu Alexa Cătălin) însă vara trecută a plecat în SUA, tot prin Canada, împreună cu Moroșanu Vasile.

De obţinerea vizelor s-a ocupat soţia lui Alexa Cătălin, Alexa Izabela, iar intermedierea biletelor a fost efectuată de Alexa Loredeana – soţia lui Alexa Constantin, sub directa coordonare a lui Alexa Cătălin.

„Alexa Emanoil: Nu te… nu te duci să…să luăm biletu’ lu’ Chioru pe…

Alexa Loredana: Păi m-a sunat și Cătă. I-l iau. Numai lasă-mi banii, dacă e, sau nu știu, să vedem cum fac, cum să-i pun pe card că am înțeles că ăsta are probleme, nu poa’ să-și pună pe card. (…)

Alexa Emanoil: da. Păi și când, cum facem? Îți aduc banii ăia să-i depui sau cum facem?

Alexa Loredana: Păi, adu-mi, dacă e, și văd dacă e să-i dau lu’ Moro să-i depună el sau Fane sau cuiva, să nu-i dau de pe cardul meu, să le iau tot de pe al lor, dacă tot le iau după-masă lor. (…)

Alexa Emanoil: Bine. Bine. Atuncea rezolvă pentru toți. Da’ vezi, nu știu, vorbește cu băieții să…să-i iei cumva cum zic ei: să nu fie toți în același…

Alexa Loredana: Păi știu, da, cum îi. Îi iau la unu’ la 3 ore distanță, la 3 ore distanță să… să fie.

Un rol important l-a avut și Alexa Constantin în plecarea celor doi, astfel cum a rezultat din discuția purtată între Alexa Loredana și Moroșanu Vasile, când Moroșanu i-a comunicat lui Lore că Fane – Căpățână Florin era cam nehotărât, iar aceasta i-a cerut în mod repetat să-l sune pe Costi și să-l întrebe cum să procedeze.

Redenciuc Adrian-Dumitru și Moroșanu Vasile au fost așteptați „cu un card” de „niște băieți în Canada”, care au plecat cu o zi înaintea lor.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
  1. Da…., Tudose nu e printre ei ?? sau el este numai marioneta in acte pt. firme, la fel ca fam. Croitoru.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.