blog-logo

Cea de-a 5-a ediţie Alpin Film Festival, un tribut pentru alpinistul Zsolt Török

Cea de-a 5-a ediţie Alpin Film Festival, un tribut pentru alpinistul Zsolt Török

Cea de-a cincea ediție „Alpin Film Festival”, care se va desfăşura în perioada 24 februarie – 1 martie la Braşov, Buşteni și Predeal, va fi un tribut adus alpinistului Zsolt Török, care a fost în 2019 într-o ultimă expediţie, în Munţii Făgăraş.

Sâmbătă, pe 28 februarie, un eveniment special în memoria celui care a dus numele României pe cele mai înalte culmi va avea loc la Castelul Cantacuzino din Buşteni.

Personalităţi emblematice ale alpinismului românesc vor povesti iubitorilor de munte despre ascensiunile lui Zsolt Török de succes, dar şi despre cele mai importante expediţii de-a lungul cărora i-au fost alături.

,,Alpin Film Festival îi datorează lui Zsolt faptul că a devenit un festival consacrat, care contează, pentru că a reuşit în fiecare an, încă de la înfiinţarea sa, să se ridice la «mare înălţime» prin Gala Muntelui, unde Zsolt şi-a pus tot sufletul încercând să adune în jurul ideii de performanţă, de cultură a muntelui, toată suflarea celor care cunosc bine fenomenul alpinismului de performanţă, istoria acestuia în România şi succesele care trebuiesc amintite. Tot ce vom face pe mai departe va avea ca sursă de inspiraţie generozitatea şi pasiunea lui Zsolt pentru cultura şi educaţia montană”, a spus Dan Burlac, preşedintele Alpin Film Festival.

Îndrăgostit de natură şi fascinat de măreţia munţilor, arădeanul Zsolt Török este considerat unul dintre cei mai tehnici alpinişti români, coordonator a zeci de expediţii pe cei mai impunători munţi din lume, în Himalaya, în Alpi sau în Anzii Cordilieri.

Alte articole:   Asigurații City Insurance vor fi despăgubiți din fondul de garantare

Prima sa expediţie a avut loc în Munţii Făgăraş, pe timp de iarnă, iar sentimentul de împlinire pe care l-a avut atunci l-a determinat să continue. Timp de 30 de ani, a explorat lumea în lung şi-n lat, atacând trasee nemaiatinse de om dintr-o dorinţă constantă de a se auto-depăşi.

„N-ai cum să spui că vrei să cucereşti un munte. De fapt, întotdeauna, vrei să te cucereşti pe tine”, spunea Zsolt Török

Alpin Film Festival este unicul eveniment din România dedicat culturii şi educaţiei montane.

Programul complet al celei de-a 5-a ediţii Alpin Film Festival va fi disponibil în curând pe https://alpinfilmfestival.ro/.

Foto: stirileprotv.ro

Alte articole:   22 septembrie, Ziua Mondială fără Mașini
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.