blog-logo

70 de ani de la deschiderea primei Pinacoteci a Brașovului

70 de ani de la deschiderea primei Pinacoteci a Brașovului

În 19 februarie 2020 se împlinesc 70 de ani de la deschiderea primelor expoziţii permanente ale Muzeului de Artă Braşov şi Muzeului de Etnografie la etajul Casei Sfatului. În 1949 la Brașov a fost înfiinţat Muzeul Central (Muzeul de Stat).

Deschiderea festivă a muzeului, cu secțiile Pinacotecă și Etnografie, a avut loc la 19 februarie 1950, iar pe 22 august 1951 s-a desfășurat deschiderea festivă a Secției Pictură.

Pinacoteca reunea lucrări aparţinând maeştrilor artei româneşti şi transilvănene. Erau expuse 23 de lucrări de pictură de Nicolae Grigorescu, alături de opere de Theodor Aman, Ion Andreescu, Ștefan Luchian, Nicolae Vermont, Gheorghe Petrașcu, Nicolae Grant și Constantin Artachino.

Alte articole:   A fi artist nu este doar un hobby sau ceva sezonier - este un mod de a trăi - interviu cu Ana-Maria Gălețeanu - ilustrator

În anii următori au fost incluse în expoziție obiecte de artă decorativă europeană și orientală. Majoritatea lucrărilor de artă expuse în Pinacotecă se regăsesc în actuala expoziţie permanentă a Muzeului de Artă Braşov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate