blog-logo

Polițiștii din Brașov au aplicat sute de sancțiuni contravenționale în valoare de mii de lei

Polițiștii din Brașov au aplicat sute de sancțiuni contravenționale în valoare de mii de lei

În perioada 10 februarie 2020-16 februarie 2020, în cadrul campaniei TISPOL, Serviciul Rutier Brașov din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a organizat și desfășurat o acțiune ce a vizat combaterea încălcării normelor legale în domeniul transporturilor rutiere publice de mărfuri și persoane.

,,Acțiunea a avut ca scop verificarea respectării legislației în vigoare de către conducătorii auto de autovehicule destinate transportului de persoane cu capacitatea mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3.5 tone.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

Deținerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport și conducătorul auto;

Verificarea respectării perioadelor de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor;

Dotarea cu anvelope de iarnă, lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate, a autovehiculelor care circulă pe drumurile acoperite cu gheață, zăpadă sau polei;

Respectarea capacității maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane;

Respectarea limitelor legale de viteză;

Legalitatea tipului de transport;

În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat 1726 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au  aplicat 469 sancțiuni contravenționale, în valoare de 97.500 lei. Dintre sancțiunile aplicate 55 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 83 pentru neutilizarea centurilor de siguranță și a dispozitivelor de retenție și 75  pentru faptul că nu au prezentat pentru control documentele impuse de lege în ceea ce privește legalitatea transporturilor rutiere sau valabile.

Au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule care au fost depistați cu defecțiuni tehnice ale vehiculelor conduse, 9 pentru manipulări ale aparatelor tahograf, 5 pentru conducerea autotehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, fiind reținute 6 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și retrase 9 certificate de înmatriculare. 

Polițiștii au constatat 4 infracțiuni la regimul rutier, respectiv 2 infracțiuni pentru “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar alte două  infracțiuni sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  „fals” și „uz de fals”, potrivit purtătorului de cuvânt al I.P.J. Brașov, subcomisar Alina Ivan.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.