blog-logo

publicitate

Surpriză în cazul mascaților care au intrat la adresa greșită: lider de clan urmărit internațional pozat în curtea unui consilier PNL din Brașov, partener în 6 firme cu interlopii!

Surpriză în cazul mascaților care au intrat la adresa greșită: lider de clan urmărit internațional pozat în curtea unui consilier PNL din Brașov, partener în 6 firme cu interlopii!

România s-a indignat, pe bună dreptate, după ce ieri un tată furios a ieșit în fața presei și a spus că mascații au descins din greșeală în casa fostei soții, speriindu-i pe cei doi copii minori ai săi. Bărbatul se numește Andrei Kadas și este consilier judeţean al PNL în Brașov.

Joi, 12 februarie, puțin înainte de răsăritul soarelui, mai mulți polițiști au sărit gardul de lemn de culoare maro închis al unei case cu coloane lungi, albe, de pe Strada Lacurilor nr. 33 G, din cartierul brașovean Noua. Ei îl căutau pe Cătălin Alexa, capul clanului condus ”de cei trei frați Alexa”, o grupare suspectată de fraude electronice în Statele Unite.

„Am intrat la 7 dimineața, ca să fie atinsă și ora legală, 6 în Germania, pentru că descinderile au avut loc simultan în mai multe țări”, povestește unul dintre ofițerii care au participat la acțiune. 

După cum relatează polițiștii în procesul verbal al descinderii condusă de DIICOT, ușa casei era deschisă. O femeie s-a legitimat și le-a spus că acolo ”nu a locuit niciodată acolo familia Alexa, implicit persoana vizată de mandatul de percheziție”. Ea le-a indicat că locuința suspectului e alături. Polițiștii au renunțat la percheziție.

Alte articole:   Pastilele de iodură de potasiu nu vor mai fi distribuite oamenilor decât în caz de incident nuclear. De ce s-a luat această decizie?

Tatăl sosește la casa unde a avut loc descinderea Ambulanța a ajuns în Noua și l-a dus pe băiatul de 12 ani la spital, cu atac de panică. Fata de 10 ani a plecat la școală. Salvarea a venit la 8,20 dimineața, la aproximativ o oră după pătrunderea în locuință. Pe la ora 10, la casa cu coloane albe a ajuns și un bărbat, care s-a prezentat drept tatăl copiilor: Andrei Kadas. 

”Ce e cu aceste mizerii, de ce îngrădim accesul presei?!” Părintele indignat a mers apoi în fața sediului poliției, la ora 12. El a încercat să intre la conferința de presă, dar nu a fost lăsat. A spus: ”Ce e cu aceste mizerii, de ce îngrădim accesul presei?!”. Vorbea despre el.

Căci Andrei Kadas, 41 de ani, este:

  • Politician și consilier judeţean în Brașov, ales pe listele PNL.
  • Vechi amic politic cu Aristotel Căncescu.
  • Om care controlează televiziunea Brașov TV, în numele căreia dorea să intre la conferința de presă ca ”producător general”, conform celor spuse de el către Libertatea.
  • Fost locatar al casei cu coloane albe unde s-a făcut descinderea și în curtea căreia apare pozat urmăritul Cătălin Alexa. 
Alte articole:   Încep reînscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022 – 2023 

Unul dintre frații clanului Alexa, asociat cu politicianul ”De ce ați intrat în acea casă? Aveați indicii că acolo poate fi găsit Cătălin Alexa?”, au întrebat ziariștii, la conferința de presă. ”Da”, a spus purtătoarea de cuvânt a poliției, răspuns înghițit de rumoarea publică a gafei de a intra peste o mamă singură și doi copii. Cătălin Alexa nu a fost găsit nici în casa albă și nici în alte case. Au fost depistați însă cei doi frați ai liderului de clan, Emanoil, zis ”Vio”, și Constantin Alexa. 

Primul dintre ei, Emanoil Alexa, a fost găsit aproape, tot în cartierul Noua. El a fost asociat cu Andrei Kadas în firma Kasim Emaka, companie care, potrivit Ziua News, a primit de la consiliul județean Brașov, condus de Aristotel Căncescu, un contract de 2,1 milioane de euro.

Conform documentării Libertatea, Andrei Kadas și Emanoil Alexa au fost asociați în 6 firme în perioada 2007-2016: Drumarii SA (unde era și Cătălin Alexa), Baby Safe Care SRL, Intelkasim SRL, Kasim Emaka, SPS Street Parking System și Instal Expres. Mai multe dintre firme aveau adresa chiar la Strada Lacurilor nr. 33. Efectuată la aceeași oră, dar la un kilometru distanță, percheziția acasă la Emanoil Alexa a adus surprize.

„Pe ecran a apărut numărul lui Andi Kadas care îl suna chiar atunci pe Alexa” ”Am  fost instruiți să luăm telefoanele, înainte de orice, ca să nu se poată anunța unii pe alții. Cei care au făcut descinderea la Emanoil Alexa au luat telefoanele lui ”Vio” și ele au fost puse pe o masă, în living”, povestește unul dintre cei implicați în dosar. 

”Alexa era pe colțar când, la un moment dat, unul dintre telefoane a început să sune, pe Whats App. Pe ecran a apărut numărul lui Andi Kadas, care îl suna pe ”Vio”  Alexa!”, spune sursa judiciară. Alexa n-a avut acces la telefonul pe care suna Kadas, aparat care, mai apoi, a fost sigilat și în care a rămas, în posesia DIICOT, proba apelului politicianului. 

Alte articole:   Ministerul Sănătății susține că pastilele cu iod vor fi distribuite după încheierea campaniei de informare 

Citiţi mai multe pe Libertatea!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.