Kadas, vârf de lance pentru interlopi! L-a dus pe Alexa la ziua lui Veştea!

Kadas, vârf de lance pentru interlopi! L-a dus pe Alexa la ziua lui Veştea!

Odată spart „buboiul”, lumea a început să vorbească despre ce se întâmpla la Braşov. Andrei Kadas se pare că era vârful lăncii clanului Alexa, cu care făcea afaceri ca asociat în mai multe firme.

Surse liberale au dezvălui că Andrei Kadas îl promova pe Cătălin Alexa în rândul conducerii PNL, aducându-l cu el chiar la petrecerea de ziua de naștere a președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

De asemenea, „Vio” Alexa, cel pe care îl suna Kadas în momentul perchezițiilor, făcuse potecă la „biroul” lui Kadas pe care și-l făcuse la Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov, unde tăia și spânzura în calitate de președinte de Consiliu de Administrație al unității medicale.

Ramintim de faptul că după binecuvântarea lui Kadas, fostului director al Spitalului, Alexandru Grigoriu, nu i s-a permis, ilegal, să candideze la funcția de manager al unității. A urmat un proces câştigat de Grigoriu, dar în care s-au plătit bani publici pentru cheltuielile de judecată atât de către spital, dar şi de către Consiliul Judeţean Braşov, condus de Veştea, care a fost parte în proces.

Nu mai amintim despre „coincidenţa” că director economic la Spitalul de Neuro, după ce s-a blocat concursul de manager, a ajuns Croitoru Diana Mihaela, care are o pensiune-cămin de bătrâni şi dădea bani de publicitate la BraşovTV, post controlat de Kadas, după cum scrie Libertatea.

Gardul Aeroportului, o afacere neterminată, peste care s-a pus batista pe ţambal

Apoi, tot întâmplător, Kadas, prin cele două firme Kasim Emaka şi Intelkasim, a primit de la Consiliul Judeţean o afacere grasă, pe vreamea când preşedinte era Aristotel Căncescu, cel care l-a adus pe Kadas de la ALDE la PNL.

Construirea gardului a constituit, culmea, motiv de interpelare din partea lui Kadas, într-una din primele şedinţe ale Consiliului Judeţean Braşov. A încasat bani pentru o lucrare care nu s-a efectuat. Am scris în 2016 despre acest lucru, dar şi actuala conducere a Consiliului Judeţean a închis ochii…

SC KASIM EMAKA SRL (adică consilierul județean Kadas-Iluna Andrei Marius) nu a remediat niciodată lucrările menționate în procesul-verbal de recepție finală cu nr. 2/14.05.2013 la punctul 4 (motiv pentru care nu există nici procesul-verbal de recepție finală a remedierilor), iar SC INTELKASIM SRL (adică tot consilierul județean Kadas-Iluna Andrei Marius) nu a montat niciodată gardul pe porțiunea de intrare a pârâului Beselcin pe amplasament, deși comisia de recepție a semnat procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor cu nr. 13817/20.12.2013 fără obiecțiuni, iar SC INTELKASIM SRL a încasat tot prețul contractului deși constatăm o lipsă de peste 400 m de gard.

Cât despre modul cum mergeau afacerile lui Kadas şi ce se întâmplau cu banii, isntanţa a dispus, într-un proces de insolvenţă al Kasim Emaka atragerea răspunderii adminstratorului Kadas: „Admite acţiunea formulată de către reclamantul INFO – DIP INSOLVENCY SPRL, în calitate de lichidator judiciar al SC KASIM EMAKA SRL, în contradictoriu cu pârâtul KADAS – ILUNA ANDREI – MARIUS şi în consecinţă: Obligă pârâtul să suporte din averea personală, plata sumei de 5.652.670,71 lei, aceasta urmând să intre în averea debitoarei”. Procesul nu a fost finalizat, Curtea de Apel trimiţând dosarul spre rejudecare la instanţa iniţială.

Cert este că Andrei Kadas s-a băgat pe sub pielea lui Adrian Veştea şi era omniprezent: preşedinte de CA la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie, până când şi-a dat demisia zilele trecute, preşedinte CA la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, şeful Comsiei de Sănătate a Consiliului Judeţean, de unde controla tot ce mişcă la Direcţia pentru Protecţia Copilului, şeful de zonă al PNL la Săcele, unde a implicat filiala în scandaluri monstru – a se vedea ce s-a întamplat la Regia Locală a Pădurilor de acolo, şi, nu în ultimul rând, membru în Biroul Permanent Judeţean al PNL.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. O zicala spune : ” Râde ciob de oala spartă !” Din cate stiu proiectantul lucrării Agrement nu a prevăzut restaurant in incinta datorita pilotilor dar, ma intreb acea recompartimentare – construcție are AC ? Utilarea și dotarea a fost făcută de ….? Avem puncte de vedere dar, daca ne uitam in oglinda , ce vedem ?

    Reply
  2. Golani, hoti si infractori. Asa se vorbeste in spital. De cand a venit desteapta lui Kadas directoarea economica este prapad! Poate intreaba cineva cat a fost comisionul la aparatul RMN de la Neuro, venit pe… ruta Popa Cristian, prieten al lui Kadas si Croitoru. La sfarsitul anului 2019! Nu iese foc fum fara foc! Cica s-au si certat de la ceva bani. Oamneii vorbesc. Poate intreaba cineva despre lucrarile facute la neuro de firma pupilei lui Kadas, Croitoru! O proasta încrezuta, frustrată si laudaroasa. Poate intreaba cineva cu ce bani s-a renovat spatiul postului BrasovTv, mutat in zona centrala, Nicolae Iorga! Domnul director se pare ca a aflat si a spus la consiliul judetean. Se spune ca Vestea il tine in brate pe Kadas.DNA ce face? Astia sunt cu ochi doar pe bani si atat. Niste nenorociti.

    Reply
  3. Gresit domnule redactor! Nu va suparati. Croitoru isi facea reclama la postul controlat de fratele acesteia. Asa se lauda ea. Si este adevarat. Din anul 2019, ianuarie, prostia aia BrasovTv , proprietar este Croitoru Ionut! Fratele directoarei economice de la Neuro. Cine vrea poate să verifice. Ce bine!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.