Fostă angajată de la brasovtv.com, arestată și cercetată în dosarul de infracțiuni informatice!

Fostă angajată de la brasovtv.com, arestată și cercetată în dosarul de infracțiuni informatice!

Ioana Cristina Pavel (foto jos), în vârstă de 33 de ani, fostă angajată a brasovtv.com, a fost arestată, în SUA, în luna septembrie a anului trecut, potrivit roanoke.com. Tânăra este cercetată în dosarul de infracțiuni informatice, în care polițiștii din Brașov au efectuat, ieri, 18 percheziții domiciliare.

UPDATE: Producătorul general al siteului, www.brasovtv.com, Andrei Kadas, ne-a contactat și a precizat că Ioana Cristina Pavel nu a fost angajată brasovtv.com, ci s-a aflat o perioadă în probe și nu a corespuns cerințelor postului.

Pe de altă parte, Kadas este contrazis chiar de către fosta angajata sau colaboratoare, Cristina Pavel, care pe pagina de Facebook spune că a început un job nou la BrasovTv.com.

În plus, perioada de probă la care face referire Kadas a fost cam mare. Tânăra a postat o poza după 10 luni în care apare cu legitimație și microfonul de la BrasovTv. Pe de altă parte, și eliberarea unei legitimații în cazul unei persoane care este în perioada de probă este discutabilă, cât timp legitimația este „Act, document personal eliberat de o autoritate și cu care cineva își dovedește identitatea. – Din fr. légitimation.”

Mai trebuie menționat faptul că, potrivit Codului Muncii, perioada maximă pentru perioada de probă este de 90 de zile pentru funcțiile de execuție.

UPDATE:

,,La data de 13 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au efectuat 18 de percheziții în Brașov, Vâlcea și Brăila.

Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2018 – decembrie 2019, o grupare infracțională organizată specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice ar fi acţionat pe teritoriul S.U.A.

Astfel, membrii grupării, cetăţeni români, ar fi racolat persoane din România, pe care le-ar fi ajutat să ajungă în S.U.A., de multe ori prin trecerea ilegală a frontierei dintre S.U.A. şi Canada.

De asemenea, membrii grupării ar fi instalat dispozitive de citire a benzilor magnetice ale cardurilor bancare şi ar fi făcut retrageri frauduloase de la bancomate. Banii astfel obţinuţi ar fi fost trimiși unor persoane aflate în România, ori în Italia.

Au fost identificate mai multe colete expediate în cursul anului 2019, stabilindu-se că aproximativ 175.000 de USD și 750 de dolari canadieni au fost trimiși în România.

Având în vedere caracterul transfrontalier de acțiune al acestei grupări, între organele judiciare din România și S.U.A. au avut loc schimburi operative de date și informații, acestea fiind efectuate prin intermediul U.S. Secret Service.

În urma colaborării între cele două state, pe teritoriul S.U.A. au fost reținute 8 persoane, membre ale grupului infracțional.

De asemenea, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, s-a luat legătura și cu autoritățile judiciare din Ungaria și Germania, în acest fel reușindu-se identificare locațiilor unde membrii grupării ar fi locuit și desfășurat activități ilicite (skimming), locații care au fost, de asemenea, percheziționate.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 48.240 de USD, 63.700 de lei, 10.420 de euro, dispozitive concepute și adaptate în scopul săvârșirii infracțiunii de skimming, înscrisuri, documente de identitate, telefoane mobile, laptopuri și diverse medii de stocare.

La sediul B.C.C.O. Brașov, au fost conduse la audieri 20 de persoane, iar față de alte 5 persoane, procurorul de caz a emis mandate de aducere la sediul D.I.I.C.O.T. – ST Brașov.

Cele cinci persoane au fost reținute pentru 24 ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Astăzi, 14 februarie 2020, persoanele reținute vor fi prezentate Tribunalului Brașov, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a prejudiciului cauzat și a identificării tuturor persoanelor implicate în activitățile infracționale.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au fost sprijiniți în activități de polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Serviciul Criminalistic, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române”, potrivit I.P.J. Braşov.

,,Ieri dimineață, polițiști din cadrul BCCO Brașov, sub coordonarea procurorilor DIICOT-ST Brasov, în colaborare cu polițiști din cadrul SCCO Vâlcea, SCCO Brăila și cu sprijinul IPJ Brașov-Serviciul Criminalistic, luptători din cadrul SAS Brașov, au efectuat 20 de percheziții în județele Brașov, Vâlcea și Brăila.

În cauză au fost efectuate cercetări cu privire la o grupare infracțională organizată, care în perioada august 2018 – decembrie 2019 a acționat pe teritoriul SUA, grupare specializată în săvârșirea de infracțiuni informatice. De asemenea, în aceeași cauză, concomitent au fost efectuate percheziții în Ungaria și Germania. În Brașov au fost efectuate 18 perchezitii domiciliare, pentru care exista mandate de perchezitie domiciliara la domiciliul persoanelor suspecte, precum și în locații unde existau indicii că persoanele cercetate ar locui fără forme legale”, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brașov, subcomisar Alina Maria Ivan.

Vom reveni cu detalii.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
  1. Pe când și gașca lui Kadas de la Brasov? Directoarea de la spitalul de psihiatrie Croitoru si multi alti. Brasovtv =golani, uite!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.