Transporturile de lemne vor fi monitorizate prin GPS

Transporturile de lemne vor fi monitorizate prin GPS

Costel Alexe, ministrul Transporturilor, a anunțat că vor fi luate mai multe măsuri, astfel încât tăierile ilegale de arbori din păduri să fie oprite.

Printre măsuri se numără urmărirea traseului fiecărui arbore, monitorizarea transporturilor de materiale lemnoase prin intermediul GPS și fotografierea transporturilor de lemne, potrivit ziare.com.

Ministrul vrea să fie modificat Codului silvic, iar transportul materialelor lemnoase fără acte să devină infracțiune.

,,Vineri ma voi deplasa la Bruxelles unde voi avea intalnire tete-a-tete cu comisarul de mediu si evident ii voi spune ce ne angajam sa facem, ce am inceput in aceste trei luni de cand conducem ministerul si cum vom reusi sa limitam si sa stopam taierile ilegale din Romania”, a declarat Costel Alexe, ministrul Transporturilor pentru ziare.com.

,,O sa facem acest lucru prin sistemul informational integrat de urmarire a materialului lemnos – SUMAL-ul. In cateva luni, pentru ca am avut discutii nenumarate si intalniri si cu conducerea STS-ului si cu echipa comuna de la Ministerul Mediului privind implementarea si operationalizarea cat mai rapida a SUMAL-ului. Pentru ca l-am gasit intr-un stadiu incipient, ne-am asumat ca pana la jumatatea anului, in iunie 2020, il vom operationa.

SUMAL-ul va permite monitorizarea transporturilor de materiale lemnoase prin intermediul GPS, cu o periodicitate de pana la cinci minute, accesul in timp real la evidenta electronica a intrarilor/iesirilor de materiale lemnoase din depozite cu confirmari de primire online, fotografierea transporturilor de lemne – trei fotografii pentru fiecare transport, automatizarea calculelor referitoare la volume si cantitatile din camioane” , a spus ministrul.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.