blog-logo

Marian Godină a participat la perchezițiile de astăzi. Cum își apără colegii

Marian Godină a participat la perchezițiile de astăzi. Cum își apără colegii

Polițistul Marian Godină a participat la perchezițiile din această dimineață. El a făcut parte din altă echipă, nu din cea care ar fi acționat la o adresă greșită. Godină explică faptul că „mascații” acționează ca unitate de sprijin în locurile unde există potențial pericol, iar adresa unde s-au prezentat colegii lui nu era greșită.

Am ajuns la adresa pe care o aveam pe mandat, am sărit gardul și am intrat în curte.
După câteva ciocăneli în ușă, proprietarul a deschis ușa și am intrat în casă, acestuia fiindu-i prezentat mandatul de percheziție.
Omul era chiar cel care ne interesa. A fost cooperant.
Percheziția a durat câteva ore bune, proprietatea fiind una foarte mare.

Am terminat misiunea și, când m-am uitat la telefon, am aflat, din nou, că sunt un nemernic, un prost, un dobitoc etc care nu e în stare să găsească o adresă corectă.
Sunt tagat în toate știrile legate de „greșeala” mascaților de la Brașov, care au intrat peste o femeie cu doi copii, instaurând panica prin țipetele lor.
Era vorba de o altă grupă, nu de cea în care eram eu.
E o știre asta, nu?
Ca să vă puteți face o părere completă și corectă, vin cu următoarele explicații:
Adresa la care au intrat azi colegii mei este fix adresa din mandatul de percheziție.
Pe același lot, s-au construit două case, ambele cu aceeași adresă. Ba mai mult, pe mandatul de percheziție este trecută adresa cu strada și numărul, număr însoțit de litera „B.” (era altă literă, dar nu pot da niciun fel de indiciu legat de adrese).
Dintre cele două case, ambele aveau același număr, dar doar una avea și litera „B”, cea în care au intrat colegii mei.
Așadar, adresa la care s-a intrat azi este fix adresa din mandatul de percheziție eliberat de instanță, cu număr și literă.
Ar fi fost o greșeală să se fi intrat în cealaltă casă, care avea același număr, dar fără litera „B”.
Atunci i-ai fi putut întreba pe mascați ce a fost în mintea lor când aveau de intrat la numărul 48B și dintre 48B și 48 ei au ales să intre la 48.
În altă ordine de idei, așa cum am spus mai sus, rolul mascaților într-o astfel de misiune e cu totul altul, deci în cel mai rău caz pot greși adresa structurile solicitante, nu mascații.
Mascații pot cel mult să sară gardul când poarta e descuiată, așa cum s-a mai și întâmplat.
PS: în încăperile în care intrăm și găsim copii, acestora li se vorbește pe un ton prietenos, le spunem că suntem polițiști, să nu se teamă că nu li se întâmplă nimic, îi întrebăm cum îi cheamă, câți ani au etc. Exact așa s-a întâmplat și în acest caz, iar când spun asta o spun cu toată răspunderea și nu m-aș risca să afirm asta fără să mă bazez pe ceva.

Postarea integrală a lui Godină, AICI!

Alte articole:   Brașovul, unul dintre orașele cu cei mai mulți turiști, în luna ianuarie

Conform procesului-verbal încheiat după incidentul la care face presa referire, se vede că descinderea a avut loc pe strada Lacurilor nr. 33, iar în mandat se preciza că este vorba despre Lacurillor nr. 33G. Poate ar mai fi de comentat și faptul că numerotarea imobilelor este așa cum este…

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.