blog-logo

Maratonul Zăpezii, la Râșnov

Maratonul Zăpezii, la Râșnov

A IX-a ediție a Maratonului Zăpezii va avea loc la Râșnov, pe dată de 15.02.2020.

În data de 15.02.2020 Asociația Club Sportiv Eco-Alpin, în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov, Consiliul Județean Brașov și Instituția Prefectului Județul Brașov, va organiza și desfășoară în orașul Râșnov cea de-a noua ediție a “Maratonului Zăpezii Râșnov 2020”.

Maratonul face parte dintr-un ciclu de maratoane istorice “Din dragoste pentru România și istoria ei”, pe care maratoniștii din România le aleargă anual prin cele mai încărcate locuri de istorie ale României, transmițând în rândul tinerilor respect și recunoștință pentru înaintașii noștri.

“Maratonul Zăpezii Râșnov 2020” este un eveniment unic în România și în Europa, fiind o probă a curajului, desfășurată în condiții de iarnă, la temperaturi negative și pe zăpadă, punând la mare încercare rezistența concurenților. Locul de desfășurare al competiției este zona istorică și turistică a Rasnovului, într-un cadru natural unic, în care pot fi admirate din alergare, Centrul istoric al Orașului Râșnov, Cetatea Medievală Râșnov, Complexul Național de Sărituri, Valea Glajeriei, cât și masivele muntoase Piatra Craiului, Postăvarul, Măgura Codlei, Parcul Național Bucegi.

Această ediție are un caracter simbolic, maratoniștii alergând compact, în “Ștafeta Rasnovului”, prin Zona istorică și turistică a Rasnovului.

Participanții vor alerga în 2 probe: Cursa Populară de copii (1000 metri) și Maraton.

Traseul în proba de maraton este următorul::

Piața Unirii, str. Republicii, str. Florilor, str. Ion Creangă, Piață Unirii, Cetatea Râșnov, str. I.L. Caragiale, Trambulină de schi, , I. L. Caragiale, intersecția cu str. Mihai Eminescu, Valea Glajeriei, cabana Himalaya, intersecție Diham – Malaesti, 3 km către Cabana Diham, intersecție Diham – Malaesti, 2 km spre Cabana Malaesti, intersecție Diham – Malaesti , cabana Himalaya, intersecție Valea Glajeriei cu DN Râșnov-Predeal, Cabana Himalaya, care va însuma în total 42,195 km.

Grupul de alergători în proba de maraton (42,195 km.) va fi alcătuit din 12 maratoniști cu experiență: 1 maratonistă din Japonia, 2 din București, 1 din Adjud, 2 din Brăila, 1 din Galați, 1 din Brașov, 1 din Codlea, 1 din Chiajna, 1 din Râșnov, 1 din Câmpina, 1 din Sighișoara,

Printe participanți se numără 5 maratoniști care au în palmares peste 100 de maratoane oficiale alergate: Ilie Victor (303), Hiroko Ogawa din Japonia (peste 200), Roșu Ilie (237 – 10.000 km alergati cu tricolorul in spate – 247 de maratoane alergate in total ), Simion Florin (153), Stan Turcu (101).

La startul cursei populare va fi prezent Ștefan-Decebal Achim, din Almasu Mare, județul Alba, care va fi echipat în costum de dac și va purta armament specific dacilor.

Drapelul României și un steag al Cetății Râșnov vor flutura în cursă.

Grupul de 100 copii participanți la Cursa Populară este format din elevi ai școlilor gimnaziale din Râșnov, care vor alerga pe o distanță de 1 km, echipați în tricouri albastre, galbene și roșii.

Startul se va da la ora 09.00 din Centrul Orașului Râșnov ( Piața Unirii) de către Domnul Primar al orașului-stațiune Râșnov, LIVIU CĂLIN BUTNARIU. Sosirea în cursa populară va fi în Piața Unirii iar pentru participanții la proba de maraton va fi la Centrul de Pregătire Montană Himalaya de pe Valea Glajeriei.

Premierea copiilor din cursa populară va avea loc imediat după terminarea cursei în Piața Unirii, iar a maratonistilor începând cu orele 15.30, la Cabana Himalaya.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate