Încă două specii vor fi protejate prin lege

Încă două specii vor fi protejate prin lege

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că încă două specii, ciocârlia și capra neagră, vor fi protejate prin lege. Alexe a spus că va transmite Guvernului decizia și un punct de vedere al Ministerului Mediului, potrivit agerpres.

,,Am luat decizia de a pune sub protecţie două specii emblematice pentru România, pentru care, din păcate, până acum, vânătoarea a fost permisă fără niciun fel de restricţie. Este vorba despre ciocârlia şi capra neagră. Ciocârlia este o specie simbol naţional şi vânarea acesteia nu reprezintă o activitate tradiţională, nu este o practică cinegetică autohtonă. Mai mult, ea se regăseşte pe lista UNICEF a speciilor ameninţate cu dispariţia.

La rândul său, capra neagră, deşi este o specie emblematică pentru Carpaţi şi România, care a avut până în 2007 statutul de monument al naturii, odată cu intrarea în Uniunea Europeană a fost scoasă de sub protecţie. În acest sens, vom transmite Guvernului României punctul de vedere al ministerului privind punerea sub protecţie a acestor două specii, pe care le consider şi emblematice şi, evident, foarte importante pentru ţara noastră”, a spus Alexe, într-o conferință de presă.

Sursa foto: Departamentul Alpha Carpatica

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.