Braşovul se alătură campaniei „Fii la tine-n ţară la fel ca afară”

Braşovul se alătură campaniei „Fii la tine-n ţară la fel ca afară”

Brașovenii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. Campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, care a fost iniţiată în ianuarie, ajunge la Brașov.

Primăria Braşov s-a alăturat campaniei naționale de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară” organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, care are scopul de a contribui la conştientizarea publicului în privinţa comportamentului corect faţă de un tip de deşeuri: DEEE – deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

În acest context, Primăria Municipiului Braşov şi ECOTIC îndeamnă braşovenii să predea corect spre reciclare deşeurile de echipamente electrice şi electronice la Centrul de colectare Eco Civica Center din Str. Carpaţilor nr. 60, unit 71, Metrom, de luni până vineri între 9:00 si 17:00.

DEEE-urile mari şi voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau de la sediul firmei în mod gratuit, apelând numerele de telefon 0742 400 404 / 0756 200 201 (de luni până duminică, între orele 9.00 – 18.00), de către Eco Civica Center, partener ECOTIC.

„Salutăm şi sprijinim campania naţională de informare a ECOTIC „Fii la tine-n ţară la fel ca afară” cu privire la predarea corectă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Colectarea separată a deşeurilor reciclabile stă la baza prevenirii risipei resurselor naturale şi a economiei circulare, motiv pentru care încurajăm toţi locuitorii Braşovului să predea electronicele uzate în mod responsabil, şi astfel, să protejeze mediul”, a declarat primarul George Scripcaru.

Potrivit unui studiu realizat de ECOTIC, în România sunt generate 5,5 kg DEEE pe cap de locuitor, în medie, pe an. Din acestea doar 3 kg ajung să fie colectate corespunzător la magazine, puncte de colectare sau în campanii și ajung în fluxul de tratare și reciclare. Celelalte 2,5 kg ajung la groapa de gunoi sau în fluxuri de fier vechi, ducând la o poluare gravă și ireversibilă a mediului.

Alte articole:   Măsuri de prevenire a răspândirii virușilor în mijloacele de transport ale RATBV

Prin intermediul campaniei „Fii la tine-n ţară la fel ca afară”, ECOTIC îşi propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene şi să informeze publicul românesc asupra soluţiilor de colectare separată a deşeurilor electrice şi electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice şi electrocasnice, punctele de colectare municipale şi campaniile pe care ECOTIC le desfăşoară în mod regulat, în mediul urban şi rural.

Campania va dura trei luni, va include un spot video şi va fi promovată atât pe media tradiţională, TV, cât şi pe YouTube şi reţele de socializare.

Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro.

Totodată, pentru colectarea deșeurilor reciclabile, Primaria Brașov și cei doi operatori de salubrizare au lansat hărțile electronice cu amplasarea ecoinsulelor din muncipiu.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.