blog-logo

Bunicii care își îngrijesc nepoții primesc indemnizație lunară

Bunicii care își îngrijesc nepoții primesc indemnizație lunară

Bunicii care au grijă de nepoți ar putea primi o indemnizație lunară de 650 de lei, potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat.

Proiectul a fost adoptat tacit, luni, de Senat, inițiatorii fiind de părere că un copil este mai bine crescut de un membru al familiei, decât la creșă.

Potrivit proiectului de lege, bunicii pot primi 650 de lei indemnizaţie dacă își îngrijesc nepoţii în vârstă de până la 2, respectiv 3 ani, ai cărui părinţi s-au întors la locul de muncă.

Practic, părinții care înregistrează venituri impozabile pe perioada concediului de creștere a copilului pot opta pentru ajutor din partea bunicilor copiilor, caz în care bunicii vor beneficia de acest stimulent.

Alte articole:   Codul Muncii, modificat în Parlament. Sunt vizate adeverințele de vechime

Bunicii vor trebui să prezinte documente care să ateste faptul că se află în relații bune cu nepotul și că părinții copilului și-au dat acordul.

Proiectul arată că sunt luate în considerare şi situaţiile în care mamele revin la serviciu înainte de încheierea perioadei de doi sau trei ani, în care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului.

Concomitent cu indemnizația pentru bunici, mama va încasa stimulentul de inserţie, reglementat de legislaţia în vigoare, tot de 650 de lei, potrivit proiectului.

Cererile pentru indemnizaţia destinată creşterii nepoţilor se vor putea depune la primăria din oraşul de domiciliu şi vor fi însoţite, pe lângă actul de identitate al solicitantului şi certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul, de acte doveditoare ale calităţii de bunic al copilului respectiv şi de acordul scris al părinţilor.

Alte articole:   Brașovenii de la Visual Fan au dat în judecată Huawei

Pentru a fi pus în practică, proiectul legislativ mai trebuie să treacă de Camera Deputaților, care este for decizional.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate