Protest pentru salvarea Muzeului Satului din Bran

Protest pentru salvarea Muzeului Satului din Bran

Un protest pentru salvarea Muzeului Satului din Bran este programat pentru miercuri, 12 februarie, la care vor participa angajaţi ai instituţiei, dar este aşteptat şi publicul care doreşte să susţină demersurile acestora.

Muzeul din apropierea Castelului Bran riscă să fie închis, după ce terenul pe care este amplasat  a fost retrocedat, în instanță, foștilor proprietari.

Conform precizărilor făcute pe pagina de Facebook a Muzeului Satului Bran, „în urma unei sentinţe judecătoreşti privind terenul pe care acesta se află, în data de 14 ianuarie 2020, la muzeu s-a prezentat un executor judecătoresc, pentru a pune în aplicare executarea silită, solicitată de către doamna Elena Maria Polizu Micşuneşti, care a primit 1/3 din suprafaţa acestui teren, dar sentinţa şi măsura de execuţie cuprind întreaga suprafaţă”.

Reprezentanții Ministerulului Culturii au reușit să obțină o amânare a executării silite, însă acum trebuie să hotărască dacă vor cumpăra terenul sau vor plăti o chirie lunară pentru acesta.

Procedura de retrocedare a terenului, pe care se află şi Muzeul Satului, a fost demarată în 2001, iar după pierderea acestui proces de către Ministerul Culturii, pe data de 17 februarie ar urma ca şi secţia exterioară să fie închisă definitive, potrivit Agerpres.

Pentru a salva muzeul, membrii Asociaţiei Adoptă un Ţăran au lansat, în mediul online, o petiţie, iar miercuri, 12 februarie, ora 11.00, în faţa clădirii muzeului va avea loc şi un protest în acest sens.

Alte articole:   Prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”. Tătaru susține că e posibilă carantinarea unor localități

Multe dintre exponatele Muzeului din Bran sunt unice în ţară. Aici sunt prezentate, pe lângă locuinţe tradiţionale, adăposturi pentru animale, vâltoare, gater pentru lemne sau atelier de dărăcit lână.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.