blog-logo

Primăria Zărnești accesează fonduri europene pentru noi investiții în oraș

Primăria Zărnești accesează fonduri europene pentru noi investiții în oraș

În vederea îmbunătăţirii vieţii locuitorilor din oraşul Zărneşti, Primăria oraşului Zărneşti a demarat o serie de proiecte în vederea accesării de fonduri europene.

În acest sens a fost depusă în data de 04.09.2018 cererea de finanţare pentru proiectul „Reabilitare, modernizare, refuncţionalizare clădire şi conversie în clădire multifuncţională pentru: muzeu, clubul copiilor, bibliotecă, ceainărie”, cod SMIS 123991, cod apel: POR 381/13/1/ Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România/1/Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România.

Proiectul „Reabilitare, modernizare, refuncţionalizare clădire şi conversie în clădire multifuncţională pentru: muzeu, clubul copiilor, bibliotecă, ceainărie” are în vedere convertirea imobilului fostei judecătorii din clădire administrativă într-o clădire culturală multifuncțională menită a-și aduce aportul la viața culturală și socială a comunității. În acest sens, prin proiect se propune amenajarea clădirii pentru a primi trei funcțiuni aflate la granița dintre social și cultural. Acestea sunt:

1.Un muzeu al orașului. Este necesar ca istoria, personalitățile și etnografia zonei să fie făcute cunoscute publicului larg. În ciuda faptului că de aici au plecat multe personalități care au determinat parcursul istoric al țării, prezentarea lor în acest loc lasă mult de dorit. Iar Zărneștiul este un oraș cu un mare flux de turiști, dintre care mulți sunt interesați de mesajele culturale.

2. Clubul copiilor. Este o dotare binevenită, atât pentru copiii orașului, care pot găsi aici un loc în care să-și poată arăta îndemânarea și măiestria într-un cadru organizat, cât  și pentru copiii turiștilor, care pot rămâne cu experiențe foarte utile legate de acest colț de Țară a Bârsei.  

 3. Bibliotecă orășenească. Dat fiind faptul că vechea bibliotecă orășenească, care își avea sediul în vechiul club al uzinei s-a deteriorat iremediabil, este necesară amenajarea unei noi biblioteci orășenești. La această necesitate concură și modificările esențiale care au fost aduse conceptului de bibliotecă datorită avansului contemporan al tehnologiei.

Sunt propuse lucrări de intervenție în vederea consolidării elementelor, subansamblurilor sau a ansamblului structural. Conform expertizei tehnice nu sunt necesare intervenții substanțiale la nivelul structurii.

Valoarea totală a cererii de finanţare este de 3.123.865,26 lei, din care 3.031.387,9 lei fonduri europene şi 62.477,31 lei contribuţie buget local, potrivit reprezentanților Primăriei Zărnești.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Virgil Popescu: Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut
  1. Printre care slujbe de la biserici redate în boxe să audă toată lumea (ne)doritoare și alte nimicuri. Primar plin de pomană.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.