blog-logo

CSM Corona: primele semne bune la spadă

CSM Corona: primele semne bune la spadă

La CSM Corona, spada are o vechime de niciun an în actuala formulă, de când arma a fost preluată de Rigo Robert, ca antrenor principal. El este secondat de Sorin Mladin. În prezent, la categoriile de vârstă U9, U11, U13, U15, 25 copii legitimați și alți 10 copii nelegitimati participă la antrenamentele de spadă.

Pentru spadasinii de la Corona, primul concurs, cel „de botez”, a avut loc la finele anului trecut, la Satu Mare. A urmat cantonamentul de pregătire centralizată (Cheile Grădiștei, 3-9 ianuarie) Iar zilele trecute (7-9 februarie) au început sezonul competițional cu prezența la Cupa En Garde (ediția a 8-a). La această competiție individuală de spadă, de tip grand prix, cuprinsă în calendarul internațional și găzduită de Sala Floreasca din București, CSM Corona a deplasat 11 copii.

Dintre aceștia, s-au remarcat Diana Crețu, care a ocupat locul 2 din 42 fete („a pierdut finala la o singură tușă” – spune cu regret antrenorul Rigo Robert) și Andrei Deas – locul 7 din 44 de băieți, ambii la categoria de vârstă U11.

Întrecerea de la București a fost organizată de un club sportiv privat, ACS En Garde.

În linii mari, pentru sportivii antrenorilor Rigo și Mladin urmează obișnuitele antrenamente acasă, la Sala Sporturilor, un concurs la Craiova (20-21 martie), Memorialul „Dumitru Popescu”, un cantonament la Cheile Grădiștei (4-10 aprilie) și apoi principalul obiectiv al acestui sezon: Campionatele Naționale de Copii din iunie, la București.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate