VIDEO Gala de caritate ,,Aici pentru Tine”, ediția a- IV- a, în februarie, la Brașov

VIDEO Gala de caritate ,,Aici pentru Tine”, ediția a- IV- a, în februarie, la Brașov

Andreea Marin vine la Brașov pentru a patra oară consecutiv ca prezentator al Galei de caritate ,,Aici pentru Tine”, dar si ca promotor al conceptului ,,Construim la Brasov primul Centru Comunitar Modern din Romania’’. Evenimentul este organizat de Asociația ,,Aici pentru Tine”, împreună cu Agenția de publicitate ”AdTeam” Brașov, vineri, 21 februarie, de la ora 18.00. Oameni de afaceri din Brașov și din țară, autorități locale și vedete sunt invitați la acest eveniment.

,,Partener de mare nădejde în proiectele noastre, Andreea Marin nu ezită nici cu o clipire să dăruiască iubire, implicare și profesionalism la cote maxime. Ni se alătură și în 2020 cu o echipă completă și complexă care ne sprijină. În plus, Andreea și-a deschis larg porțile locuinței sale. Ne-a introdus într-un univers intim și ne-a dezvăluit sentimentele sale fără opreliști. Iar împreuna cu specialiști săi, am realizat spotul video al viitorului centru comunitar – o productie cinematografică adevarata si reală a situației sociale în care trăim. Este mesajul pe care îl vom transmite în 2020 de implicare a comunității brașovene în construcția primului Centru Comunitar Modern din România.

Lumea se schimbă prin exemplul nostru, nu prin opinia noastră! Suntem „Aici pentru Tine” și spunem STOP BULLYING si DA EDUCATIE!

Este deviza noastră pentru cea de-a IV-a ediției a Galei de Caritate „ Aici pentru Tine”. Umăr la umăr cu prieteni, oameni inimoși dornici să fie de ajutor celor mai puțin privilegiați, am plănuit o călătorie aventuroasă către o destinație încă renegată, neasumată și mușamalizată…bullying-ul. O problemă frecvent întâlnită care afectează mental, fizic și emoțional copilul-adolescent al timpurilor noastre.

În timp ce țările din vestul Europei cheltuie milioane de euro anual pentru stoparea fenomenului devenit celebru sub denumirea de ”bullying”, România face cunoștință treptat și timid cu problemele stringente ale tinerilor secolului al XXI-lea.

Copiii, dar și adulții sprijiniți de asociație beneficiază atât de consiliere psihologică, vocațională cât și de  cursuri care le dezvoltă într-un mod holistic talentele și abilitățile pentru viață în sânul unei comunități solidare extinse. Deja rezultate notabile sunt vizibile, inițiând relații pozitive atât între copii cât și între ei și lumea din jurul lor acest fapt generând schimbări comportamentale importante.

Vi-l prezentam pe Tihamer, un adolescent de 15 ani care refuză să mai meargă la școală din cauza colegilor și a profesorilor. Nu se revoltă, dar fiecare zi petrecută în instituția de învățământ înseamnă încă o parte distrusă în sufletul său.

Tânărul este hărțuit fizic și emoțional de colegi și profesori; șicanat, poreclit, necăjit, insultat, ofensat, batjocorit și chiar lovit.  Suferința lui nu este sesizată. Nimeni nu reacționează și nimeni nu îl înțelege în afară de mama sa care îl crește singură, nu doar pe el, ci și pe ceilalți patru frați ai săi. Femeia a reușit să îl mute la altă școală, însă coșmarul continuă. Toate aceste aspecte au efecte majore la dezvoltarea lui Tihamer. 

Proprii noștri copii ar putea fi în locul lui Tihamer. A răspunde cu violență la violență nu este o soluție. Pentru a combate acest fenomen, Asociația Aici pentru Tine are ca obiectiv principal prevenția, educația și implicarea comunității pentru îmbunătățirea calității vieților celor vulnerabili.

Putem face împreună un pas spre rezolvarea problemelor. Cum? Prin educarea binelui.

Cauza noastră este o lucrare complexă, acționând în mai multe direcții începând de la educația holistică, non-formală, la incluziune, dezvoltare de abilități pentru viață, vocaționale sau profesionale. Ne dorim să oferim un spațiu călduros, primitor și cu dotările necesare pentru a putea găzdui persoane care au nevoie de ajutorul nostru, pentru a modela caractere, pentru a vindeca atât rănile trupești cât și pe cele sufletești și pentru a le ajuta să își ducă visurile la îndeplinire. Astfel și ei, la rândul lor, vor putea să se ajute pe ei înșiși, pe semenii lor și astfel să propage binele. Împreună putem să putem contribui la crearea unei lumi mai bune. Visul nostru este de a realiza toate acestea într-un loc binecuvântat a cărui construcții dorim să o realizăm pentru veni în ajutorul comunităților regionale sau chiar la nivel național, Centrului Comunitar Modern Kamelia.

 Toți cei care doresc să ajute cazurile asociației, o pot face oricând, printr-o donație în contul RO64 BACX 0000 0010 9580 7001, deschis la Unicredit Ţiriac. Dacă ești antreprenor poți derecționa 20% din impozitul pe profit completând contractul de sponsorizare direct de pe site-ul asociatiei. Dacă ești persoană fizică și vrei să te implici, o poți face oricând, printr-o donație în contul RO64 BACX 0000 0010 9580 7001, deschis la Unicredit Ţiriac sau, și mai ușor, printr-un SMS cu textul “ centru” la 8842 și donezi 2 eur pentru semenii tăi care au nevoie de ajutor și pentru TINE, pentru că-ți PASĂ.

În decursul celor 3 ediții ale galei au fost alături de noi și au cântat artiști de renume: Liviu Teodorescu, Adrian Sîna, Paula Selling, Mihai Trăistariu sau Florin Chilian.Toti banii strânsi în cadrul galei , din donații sau licitații de creații unice, au fost redirecționați integral către cazuri medicale grave.

De-a lungul timpului ni s-au alăturat  în poveste tineri antreprenori, coordonatori de afaceri consacrate, oficialități si vedete, dar și foarte mulți oameni simpli conduși pur și simplu de sentimente nobile, emoții puternice și dorință de a oferi necondiționat. De asemenea persoane celebre din scena muzicală și sportivă ne-au sprijinit în organizarea galei. Cântăreți precum Eduard Ungureanu, Nicola, Liviu Teodorescu ( vine la Brașov a doua oara ca ambasador al copiiilor defavorizați și a cauzei) sau Mircea Eremia ne vor încânta anul acesta prin momentele lor muzicale, oameni de televiziune precum Adela Diaconu BV01ADE, și sportivi precum Helmuth Duckadam, Doina Melinte sau Mihai Leu ni s-au alăturat și ne-au donat cu multă generozitate piese din echipamentele lor personale cu valoare sentimentală. Toate acestea lângă multe alte surprize cum ar fi momentul de magie pură al magicianului Robert pe care copiii îl vor adora, momente impresionante și emoționante organizate de copiii defavorizați pe scenă împreuna cu copiii din medii normale aratând că cele doua lumi ale bagaților și săracilor se pot uni si devina una singura prin iubire, acceptare și încredere unii în alții.Nu există doua lumi în care cei norocoși sa nu interacționeze cu cei saraci, exista un singură în care trebuie să trăim împreună, să construim împreuna așadar este important să ne PESE!

 În cadrul galei va avea loc o licitație în vederea strângerii de fonduri pentru continuarea programului psiho-educativ al asociației dar și construcția Centrului comunitar Modern Kamelia în cadrul căreia se vor putea achiziționa echipamentele oferite de marii sportivi antemenționați, inclusiv mănușile lui Mihai Leu și tricoul semnat de Helmuth Duckadam.

Evenimentul va cuprinde și o expoziție de tablouri numită „Emoții” care va ilustra portretul copilului defavorizat și trăirile pe care acesta le are în diferite momente ale vieții sale și în cadrul interacțiunilor cu semenii săi. Tablourile au rolul de a conștientiza publicul legat de viețile acestor copii și de modul în care experiențele lor de viață le pot influența viitorul. Expoziția cuprinde pânze imprimate cu lucrările fotografului Claudiu Păduroiu peste care sunt pictate formele mâinilor copiilor Asociației Aici pentru Tine, aceștia dăruind o parte din sufletele lor pentru a deveni parte din cercul nostru de fapte bune. Lucrările vor fi vândute în cadrul licitației. Un alt moment al galei va fi o degustare de vinuri care vor fi de asemenea disponibile în cadrul licitației.

Toti banutii strânsi în cadrul galei vor fi investiți în educația copiiilor prin continuarea programului psiho-educativ de educație nonformală mentală al asociației cu rezultate uimitoare pentru copiii din program dar și pentru începerea construcției primului Centru Comunitar Modern pentru persoane defavorizate la Brasov”, potrivit organizatorilor.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.