blog-logo

Se înmulțesc cazurile de pestă porcină africană la misteți, în Brașov!

Se înmulțesc cazurile de pestă porcină africană la misteți, în Brașov!

La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 246 de localităţi din 24 de judeţe, cu un număr de 552 de focare (dintre care 6 focare în exploataţii comerciale şi 2 focare în exploataţii de tip A).

În alte 12 judeţe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreţi. De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost eliminaţi 577.212 porci afectaţi de boală şi au fost diagnosticate 2.942 de cazuri la mistreţi.

În total au fost stinse 2.436 de focare, dinte care unul la Brașov. În schimb, în județul nostru, crește numărul de cazuri la porci mistreți. În prezent, sunt active un focar în gospodăria populaţiei şi 11 la mistreţi.

Alte articole:   Pericol de explozie la Săcele

Prezenţa virusului PPA în ţara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare.
Evoluţia bolii este în permanentă monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situaţia existentă, se aplică măsuri şi se întreprind acţiuni în funcţie de circumstanţe.

ANSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Acţiunile autorităţilor sunt conjugate şi întreprinse pentru a gestiona eficient focarele de boală, pentru a le lichida cât mai rapid şi pentru a împiedica răspândirea bolii.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA judeţeană.

Alte articole:   Poveste de viață... Iulian Năstase, prizonier de război, un țăran român cu școală

Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel economic şi social.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate