blog-logo

Momentul ăla în care politicienii chiar ne iau de fraieri

Momentul ăla în care politicienii chiar ne iau de fraieri

Mark Twain scria că, dacă votul nostru contează, nu ne-ar fi lăsat nimeni să votăm. Dar ce știa el, democrație americană, manipulări democratice. Pe plaiurile mioritice, avem o democrație originală. Atât de originală, încât cetățeanul turmentat al maestrului Caragiale, cei care au auzit de el, ar mai cere un rând ca să nu își mai bată capul cu cine să voteze.

Mare tevatura în târgurile din Brașov cu creșterea birurilor pe gunoaie. Politicienii nu puteau rata momentul de a nu pupa dosul tot mai îngust al electoratului. Dar, vai, cum să plătească boborul firfirei în plus pentru gunoaie? Că doar de-aia le aruncă. Că nu le mai trebuie…

Alte articole:   A fost promulgată Legea cumpărării vechimii în muncă

Populismul ieftin nu ne face bine: nici nouă, boborul, nici lor, politicienilor, că o să mergem la vot (sau nu).

PSD protestează pentru creșterea taxelor de salubrizare din municipiul Brașov. PNL Săcele protestează pentru creșterea taxelor de salubrizare din municipiu.

Majoritatea formată în jurul PSD în cadrul Consiliului Local al Municipiului Săcele a aprobat noile tarife pentru gunoiul menajer (și nu numai) la inițiativa primarului Virgil Popa. Majoritatea formată în jurul PNL în cadrul Consiliului Local al Municipiului Brașov a aprobat noile tarife pentru gunoiul menajer (și nu numai) la inițiativa primarului George Scripcaru.

Scumpirea gunoiului pentru populație este propusă de către primarul George Scripcaru. Scumpirea gunoiului pentru populație este propusă de către primarul Virgil Popa.

„Eu cu cine votez?” este una dintre cele mai emblematice replici din literatura română, valabilă pentru două epoci istorice: Epoca Modernă și Epoca Contemporană. Această sintagmă a fost atribuită unui „cetățean turmentat”, cel care era complet bulversat de haosul politic, social, electoral din jurul său. După cum vedeți din cele scrise mai sus, „cetățeanul turmentat” al lui Caragiale este în elementul lui și astăzi, oricâte misive s-ar pierde prin poștă sau în spam.

Ca o concluzie, e musai sa colectăm selectiv gunoaiele, ca așa zice UE, ca suntem în infringement. În acest context, Guvernul Dăncilă a dat o ordonanță de urgență pe ultima sută de metri, pe care dacă nu ar fi dat-o, o dădeau următorii. Iar povestea asta cu colectarea selectivă costă. Cât de mult? Cât iese din negocierile dintre firmele de salubritate și primării….

Alte articole:   FOTO Trotuar surpat din cauza unui dezvoltator imobiliar, în Avangarden

Dar asta e o altă poveste, că de n-ar fi, campania electorală ar sărăci în populisme…

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate