Ce sancțiune a dat Direcția de Sănătate Publică în cazul incidentului de la Școala 11

Ce sancțiune a dat Direcția de Sănătate Publică în cazul incidentului de la Școala 11

Părinții mai multor elevi de la Școala Gimnazială Numărul 11 ,,Ștefan Octavian Iosif” din Brașov s-au plâns că cei mici după ce au venit de la școală au avut diverse probleme cu ochii din cauza, se pare, unei lămpi cu ultraviolete.

UDPATE 2 Direcția de Sănătate Publică Brașov a anunțat că s-a aplicat o sancțiune de 5.000 de lei pentru neaplicarea măsurilor de prevenire a accidentelor și folosirea aparatelor fără să fie supravegheată funcționarea acestora în sălile de clasă, în prezenta copiilor.

„In urma verificarilor efectuate si din nota de relatie transmisa de unitatea de invatamant, s-au constatat urmatoarele: unitatea   de invatamant a  achizitionat,  in vederea dezinfectiei aerului, 3 lampi bactericide UV-C ( 1 buc. 2X55W si 2 buc. 55W), dat fiind contextul epidemiologic  actual (gripa) . Acestea au fost cumparate cu factura  nr. BIZ-2018161988/17.12.2019, fiind insotite de  manual de utilizare , in care se specifica  la domeniile de utilizare, inclusiv  domeniul educational: crese, gradinite, scoli generale, licee, universitati, centre de instruire si pregatire tineri),  precum si instructiuni de utilizare si de protectia muncii.

Lampile erau puse in functiune in afara orelor  de program , conform instructiunilor din manual de utilizare. In acest sens, exista  un proces- verbal /07.01.2020 , prin care personalul cu atributii a luat la cunostinta instructiunile de utilizare, inclusiv  functionarea acestora  in afara programului elevilor, de regula in intervalul orar 19- 07 si in vacantele scolare .

In  dimineata zilei  de 04.02.2020, la clasa a  VI -a B, dintr-o eroare,  a ramas in functiune aproximativ o ora .

Primele simptome au aparut in jurul orei 14 ( dureri, usturimi ale ochilor ) la cativa dintre elevii clasei a VI-a B.  Dupa ora  16, diriginta  a fostinformata de catre grupul de parinti al clasei despre aparitia simptomelor la majoritatea copiilor. Dintre acestia, patru copii s-au prezentat la medic pentru consult de specialitate”.

UPDATE 1 Directoarea școlii 11, Mihaela Nicodin, spune că incidentul a fost provocat dintr-o eroare. Lămpile cu ultraviolete sunt folosite, în mod normal, pe timpul nopții, pentru dezinfecție, dar în clasa unde a fost incidentul a fost uitata în fucnțiune. Doar după o oră de cursuri situația a fost remediată.

Declarația integrală, mai jos:

Direcția de Sănătate Publică Braşov a confirmat pentru newsbv.ro că de la prima oră a dimineţii inspectorii acestei instituţii au fost la şcoala 11 pentru a cerceta situaţia creată de acest incident.

Ce spun medicii

Știrea inițială

Copiii ar fi acuzat dureri și usturimi în zona ochilor.

În urma apariției în mediul online a unor informații cu privire la un posibil incident la o unitate de învățământ din mun. Brașov, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov- Poliția Municipiului Brașov s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări în vederea clarificării stării de fapt, a declarat pentru newsbv.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, agent de poliţia Nadia Olaru.

Iulia Bobaita & Marian Stoica

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.