blog-logo

Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite, la Brașov!

Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite, la Brașov!

Meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben de intensficări ale vântului și ninsori viscolite, care va intra în vigoare de la ora 13.00 și va expira mâine dimineață, la ora 8.00.

În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

DRDP Brașov este pregătită să intervină în zonele afectate cu peste 250 de utilaje cu lamă și răspânditor de sare și nisip iar în depozite avem în stoc de aproximativ 25 000 de tone de materiale antiderapante.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate