blog-logo

Amplasarea unui radar, soluția pentru evitarea accidentelor de la Meșota. Ce măsuri mai sunt luate în oraș

Amplasarea unui radar, soluția pentru evitarea accidentelor de la Meșota. Ce măsuri mai sunt luate în oraș

După o analiză a Poliției Rutiere, va fi pus în funcțiune și semaforul cu buton amplasat la trecerea de pietoni de pe strada Iuliu Maniu, mai sus de intersecția cu Vlad Țepeș (după curba lui Tartagă). La momentul amplasări acestui semafor, el nu a fost pus în funcțiune pentru a se putea analiza fluxurile de circulație pietonală și rutieră. Conform discuțiilor, de astăzi, pentru creșterea siguranței pietonilor se justifică pornirea acestui semafor.

În cazul mai multor intersecții din oraș, între artere principale și artere secundare, vor fi instalate oglinzi pentru a le permite șoferilor care ies de pe cele secundare să se asigure. Totodată în aceste zone vor fi luate și măsuri care să blocheze parcarea mașinilor pe carosabil sau pe trotuare, și astfel să blocheze vizibilitate: Este vorba de intersecția Carpaților cu Alexandru cel Bun; b-dul Muncii, accesul auto de vis-a-vis de Penny Market; ieșirile spre str. Lungă dinspre str De Mijloc (str. Școlii, str. Morii, str. Câmpului)

În perioada următoare va fi analizată cererea Poliției Muncipiului Brașov de montare a limitatoarelor de viteză pe mai multe artere de circulație din municipiul Brașov, primarul solicitând ca pentru fiecare amplasament să se facă o analiză cu identificarea soluțiilor alternative de creștere a siguranței în trafic (treceri de pietoni semaforizate, o semnalizare suplimentară în zoele în care au fost constatate incidente, reamenajarea unor intersecții etc.) și amplasarea acestor limitatoare să se facă doar acolo unde este singura soluție ce poate fi implementată.

O discuție aparte a avut loc pe creșterea siguranței circulației pietonale și rutiere în zona b-dului M. Kogălniceanu, prin prisma ultimelor accidente care au avut loc în acea zonă. Într-o primă etapă se vor lua măsuri pentru creșterea siguranței pietonilor și a celor călătorilor din stația RAT de la Meșotă.

Astfel, în următoarele zile, va fi ales modelul pentru sistemul de siguranță care va fi montat la limita dintre carosabil și trotuar, model care, pe de o parte va trebui să aibă un aspect estetic care să se încadreze cu zona centrului civic, care să protejeze pietoni și, în același timp, să reducă riscurile pentru șoferii care pierd controlul mașinilor. În ceea ce privește creșterea siguranței în trafic, vor fi analizate mai multe soluții pentru a îi face pe șoferi să nu depășească viteza legală pe acest tronson de drum, una dintre aceste soluții fiind ampalsarea unui sitem radar cu cameră foto.

Pe modelul implementat cu ISU, în care Primăria Brașov achiziționează echipamentul, după care îl pune gratuit la dispoziția instituției care îl utilizează, primarul le-a prezentat reprezentanților poliției această soluție, respectiv Municipalitatea să achiziționeze acest sistem radar și să îl puna gratuit la dispoziția Poliției. Urmează să se facă o analiză la nivelul IPJ Brașov și, în funcție de aceasta, să se aleagă cea mai bună soluție, potrivit Primăriei Brașov.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Întreruperi programate de curent în Hărman și Toderița

Leave a Reply

Your email address will not be published.