Moara Veche, locul unde aburii pâinii fierbinţi ne aduc aromele copilăriei

Moara Veche, locul unde aburii pâinii fierbinţi ne aduc aromele copilăriei

Pâinea pufoasă din făină albă nu mai este alimentul de bază al românilor. Cei care pun preţ pe sănătate au înlocuit-o cu specialităţi mai scumpe, dar din ingrediente bio.

În acest context, un specialist în marketing din Constanţa a scos de la naftalină reţeta bunicilor şi face pâinea frământată ca pe vremuri, la covată, cu maia, apă, sare, făină şi vin. 

Ioana și  Matei sunt doi tineri care inițial şi-au dorit să îşi înfiinţeze o afacere în publicitate și vânzări. Au renunţat la toate acestea şi au redat viață Morii Vechi din Constanţa. Acolo coc pâine și cozonaci după rețete tradiționale pe care le-­au preluat de la bunicii lor.

Cândva, familia lui Matei a avut o moară pe Teleajen, iar nostalgia acelor vremuri și poveștile bunicilor despre pâinea aburindă și frumos mirositoare, dar și copilăria petrecuta la tara de Ioana au făcut  să caute rețete vechi prin sertare de mult uitate, rețete transmise din generație în generație. Din pâine  lor cu adevărat specială coaptă pe vatră și plămădită cu maia au gustat ambasadori și miniștri și au fost impresionați.

„Pasionați de mici de lucruri făcute cu mâna, iubitori de oameni și tradiții străbune, am moștenit aceasta îndeletnicire de a plămădi produse tradiționale de la bunicii noștri . La ţară ne-am petrecut copilăria, iar bunicii ne-au invătat să iubim pămantul și produsele făcute cu suflet. Acum, pentru noi, pâinea este un mod de viată și lăsăm mâinile să «vorbească»”, ne povestește Ioana, cu zâmbetul pe buze.

Moara Veche – păstrătoarea de tradiții străbune!

„După 9 ani de pasiune nebună pentru pâine, am pus bazele Băcăniei Moara Veche Brasov, pe str. Zorilor nr. 8, împreună cu  Elena și Cristi, cumnaţii noștri. Elena este pasionată de produse hand-made, a dezvoltat latura de dulciuri de casă, iar Cristi brutareste aluatul cu spor. Planul nostru este sa dezvoltam afacerea în familie, îmbinând pasiunea cu produsele tradiționale”, ne spune Matei.

Echipa de la Moara Veche vă așteaptă cu drag în bătătură cu produse tradiționale naturale, pâine cu maia, turte de casă, scovergi, traista cu prune și nuci, pita cu jumări și brânză de casă, plăcinte le bunicii, cozonac de casă, prăjiturile copilariei (faguri, nuci, alba ca zăpadă, ciocolata de casa), dar şi produse din bacanie: zacusca cu hribi, zacusca cu dovlecel, siropuri, compoturi și gemuri de casa, faina și mălai de țară, brânzeturi asortate, produse de carne din vanat, jumări  și slana de mangalita, apa naturala bio, nectar de mere, caise, pere, dar si multe ale produse sănătoase.

Alte articole:   Prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”. Tătaru susține că e posibilă carantinarea unor localități

„Suntem alături de micii producătorii români. Aducem la noi în Băcănie produse sanatoase făcute handmade de micii producători locali”, promit administratorii băcăniei.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.