Soluții eficiente pentru tratarea infecției urinare

Infecțiile urinare apar atunci când o bacterie pătrunde în uretră și ajunge în vezica urinară. Uretra este tubul prin care este eliminată urina din organism.

Odată ce bacteriile pătrund în uretră, se pot atașa pe pereții vezicii urinare și se înmulțesc rapid, provocând o infecție. Simptomele pot fi extrem de neplăcute. Printre ele se numără iminența urinării, durerile la urinare și crampele abdominale.

În general, infecțiile urinare cauzate de bacterii trebuie tratate cu antibiotic, după ce medicul de laborator a analizat o probă de urină și a realizat o antibiogramă. Există însă și câteva remedii adjuvante pentru tratarea și prevenția infecțiilor urinare. Iată o listă cu cele mai eficiente soluții pentru tratarea infecțiilor urinare.

Bea mai multă apă

Apa va ”spăla” bacteriile din tractul urinar și astfel infecția va trece mai rapid. În același timp, apa diluează urina, astfel că durerile de la eliminare vor fi mai reduse. Urina este alcătuită practic din reziduuri din organism. Atunci când este foarte concentrată, are o culoare închisă și poate provoca iritație și durere când trece prin vezica urinară, în timpul unei infecții. Urina diluată de consumul de apă este mai deschisă la culoare și nu irită țesutul la fel de mult.

Bea mai mult de opt pahare de apă pe zi, limitează consumul de cafea, ceai sau sucuri, pentru că și acestea pot irita vezica urinară.

Urinează frecvent

Urinarea frecventă grăbește vindecarea unei infecții deoarece ajută la eliminarea bacteriilor din vezica urinară. De aceea, nu este bine să ”te ții”, să nu mergi la baie atunci când ai nevoie să urinezi. Acest lucru permite bacteriilor să se înmulțească. Un alt sfat de la specialiști este să urinezi imediat după contactul sexual. Activitatea sexuală poate împinge bacteriile pe uretră, atât la femei cât și la bărbați iar urinarea le poate îndepărta.

Ia antibiotice

Dacă ai simptome specifice infecției urinare, mergi la medicul urolog. Acesta îți va recomanda un examen de urină și în funcție de rezultatul acestuia, un tratament cu antibiotice. Antibioticele sunt singurele care pot omorî bacteriile care cauzează infecția urinară, dar este important să iei tratamentul corect.

Ia medicamente împotriva durerii

Uneori infecțiile urinare sunt însoțite de dureri puternice în regiunea pelvină, chiar și atunci când nu urinezi. Chiar dacă ai început tratamentul cu antibiotice, durerile vor persista o zi sau două, așa că ar putea fi nevoie să iei medicamente împotriva durerii sau inflamației, precum acetaminofen sau ibuprofen.

Ia suplimente cu merișor

Merișorul este folosit de multe generații ca tratament natural pentru prevenirea infecțiilor urinare. Sucul de merișor și suplimentele cu merișor sunt eficiente pentru femeile care fac infecții urinare recurente. Potrivit unor studii recente, acestea reduc riscul unei reinfectări și susțin activitatea normală a tractului urinar. Poți găsi suplimente pe bază de merișor pentru infecțiile urinare aici.

Aplică în zona afectată o sursă de căldură

Căldura poate fi un remediu pentru durerile din regiunea abdominală. O sticlă cu apă caldă sau pernuțe care se încălzesc pot fi o soluție bună pentru ameliorarea durerilor pe termen scurt.

Îmbracă-te adecvat

Bacteriile iubesc mediile umede și calde. Pentru femei, blugii strâmți și în general hainele foarte mulate pe corp pot crea un astfel de mediu, în zona vaginală. Îmbracă-te cu haine lejere, pantaloni largi sau fuste și lenjerie din bumbac, pentru a permite circulația aerului și a împiedica dezvoltarea bacteriilor.
Infecțiile urinare sunt extrem de frecvente, mai ales la femeile tinere și active sexual. Este important să respecți aceste reguli și atunci când nu ai simptome, pentru a preveni o posibilă infecție. În plus, un regim alimentar echilibrat și o igienă corespunzătoare te pot ține la distanță de infecțiile bacteriene care atacă tractul urinar.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.