blog-logo

Cum alegi cea mai bună sport de actiune?

Camera GoPro se identifică, fără absolut nicio discuție, cu ideea de “cameră foto pentru acțiune”. De fapt, “gopro-ul” a devenit rapid un fel de substantiv comun în randul celor care îmbină adrenalina cu producțiile video.

Însă în spatele acestui brand de care s-a îndrăgostit rapid întreaga comunitate de pasionați ai sporturilor extreme, așteaptă cuminte o paletă uriașă de alternative. Așadar, dacă vrei să explorezi așa cum trebuie întreaga listă de opțiuni pe care o le la dispoziție, atunci când vrei să îți cumperi un device la fel de performant ca o cameră GoPro, iată care sunt principalele “detalii” la care să fii atent: 

Calitatea video a camerei de acțiune

La acest moment, cea mai bună rezoluție de care te poți bucura pe o cameră de acțiune high-end, este rezoluția 4K. Pe locurile doi și trei ale clasamentului se situează apoi camerele de acțiune cu rezoluție de 1080p și cele cu rezoluție de 720p. Alegerea camerei de acțiune, pornind de la acest criteriu, depinde de scopul filmărilor pe care le realizezi: dacă vrei să tragi cadre profesionale, îți recomandăm achiziționarea unei camere de acțiune 4K. Dacă te interesează doar să îți întregești colecția personală de clipuri din vacanță, celelalte două alternative sunt alegeri mai mult decat inspirate.  

Câmpul de vizualizare al camerei de acțiune

Câmpul de vizualizare (sau “Field of VIew”, așa cum mai poți găsi acest feature tehnic în specificațiile camerei de actiune) reprezintă zona pe care lentila camerei foto o poate surprinde, într-un anumit moment. În prezent, cele mai multe camere sport de acțiune vin la pachet cu un unghi al câmpului de vizualizare de 170°. Trebuie, însă, ținut cont de un aspect foarte important: generozitatea câmpului de vizualizare poate avea și un revers al medaliei – cadre mult mai distorsionate pe margini. 

Bateria camerei de acțiune 

Majoritatea camerelor sport de acțiune oferă o autonomie cuprinsă între 1-2 ore, în condiții de utilizare continuă. Însă acest interval de timp poate varia, în funcție de anumiți factori: utilizarea conexiunii WI-Fi, ținerea display-ului pornit sau utilizarea Bluetooth-ului etc. În cazul în care durata de viață a bateriei nu reprezintă o prioritate pentru tine, poți cumpăra (separat) un set de baterii + un încărcător (cel cu 3 sloturi este ideal), pentru a avea mereu un plan de rezervă, atunci când bateria moare. 

Memoria camerei de acțiune 

Atunci când discutăm despre performanța unei camere de acțiune sport, aceasta este o caracteristică ce are la bază viteza foarte bună de scriere a cardurilor. Un card ce nu are o viteză de scriere excelentă duce la pierderea anumitor cadre, așadar, la obținerea unor imagini sacadate. Recomandarea noastră: un card din clasa 10, cu o viteză de scriere de până la 312 MB/s 

Accesoriile camerei de acțiune 

Nu în ultimul rând, accesoriile compatibile cu produsul de care ești interesat reprezintă încă un detaliu extrem de important, în alegerea uneo camere sport de acțiune foarte bune. Vei avea nevoie de monturi speciale, pentru a pune camera acolo unde dorești (regula se aplică, mai ales, practicanților de sporturi extreme). 

Atenție: nu toate brandurile oferă produse ce au astfel de monturi. De aceea, recomandarea noastră de final este ca tu să citești cu mare atenție toate specificatiile tehnice ale produsului respectiv, pentru a nu avea mai târziu o neplăcută surpriză, aflând că nu poți monta camera de acțiune pe cască sau în zona pieptului.

Iată care sunt cele mai importante criterii pentru alegerea unei camere sport de acțiune! Nu trebuie decât să respecți acest ABC al pasionaților de sporturi extreme la rezoluție maximă, să faci cea mai bună decizie de cumpărare și să înregistrezi apoi fiecare clipă a aventurii tale! 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.