Creștere alarmantă a cazurilor de infecţii respiratorii și de gripă, în Brașov

Creștere alarmantă a cazurilor de infecţii respiratorii și de gripă, în Brașov

Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii și de gripă au „explodat” în ultima săptămână, în județul nostru, arată datele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov. De asemenea, numărul bolnăvilor cu pneumonie a crescut vertiginos.

În săptămâna 13-19 ianuarie, numărul afecțiunilor de sezon a fost în creştere, față desăptămâna anterioară. Aproape 2.000 de brașoveni au ajuns la medic cu diverse boli de sezon.

Ponderea cea mai mare au avut-o infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS). 1.438 de braşoveni au ajuns la medic cu această afecțiune. Numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 389 față de săptămâna anterioară, când s-au înregistrat 1.049 de îmbolnăviri.

Dintre acestea, peste 700, s-au înregistrat la persoane din două categorii de vârstă, respectiv 5-14 şi 15-49 de ani, potrivit Agerpres.

De asemenea, numărul cazurilor de gripă diagnosticat clinic (pe baza simptomelor), este în continuă creştere. În ultima săptămână, numărul acestora a crescut faţă de cel înregistrat în săptămâna anterioară, de la 96 la 134.

Cele mai multe cazuri de gripă s-au înregistrat la categoriile de vârstă 5-14 ani (48) şi 15-49 (33), precum şi la categoria 2-4 ani (31 cazuri). Din totalul persoanelor diagnosticate cu gripă, 19 au necesitat internare.

Și numărul bolnavilor cu pneumonie a crescut de la 206, în săptămâna 6-12 ianuarie, la 386, în ultima săptămână.

Alte articole:   Accident pe strada Carpaţilor

Categoria copiilor sub 1 an a fost cea mai afectată de pneumonii, înregistrându-se 100 de cazuri, dintre care 39 au necesitat internare.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.