blog-logo

Cum poți plăti facturi mai mici la curent și gaze?

Cum poți plăti facturi mai mici la curent și gaze?

Autoritățile din domeniul energiei au stabilit o procedură mai simplă pentru schimbarea furnizorului de curent și gaze, potrivit capital. Noua lege va intra în vigoare în luna februarie.

Noua procedură unică stabilește pașii ce trebuie urmați de consumatori pentru schimbarea atât a furnizorului de energie electrică, cât și a celui de gaze naturale. Aceasta poate fi consultată în Ordinul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nr. 234/2019. Actul a fost deja publicat în Monitorul Oficial și se va aplica în 30 de zile de la publicare, respectiv din 12 februarie 2020, scrie capital.

Prin acest ordin, ANRE a comasat cele două proceduri ce sunt folosite acum pentru schimbarea furnizorilor de energie, adică procedura de schimbare a furnizorului de electricitate și cea de schimbare a furnizorului de gaze naturale.

Dispoziția ANRE extinde termenul actual în care se poate schimba furnizorul de energie electrică și asupra furnizorilor de gaze naturale. Mai exact, din 12 februarie, la fel cum se întâmplă acum în cazul curentului electric, și procesul de schimbare a furnizorului de gaze trebuie să dureze cel mult 21 de zile, anunță avocatnet.ro.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate