blog-logo

Echipamente medicale unice în județul Brașov la Spitalul Municipal Săcele

Echipamente medicale unice în județul Brașov la Spitalul Municipal Săcele

La finalul anului trecut, Spitalul Municipal Săcele a achiziționat mai multe echipamente pentru sectoarele Endoscopie Digestivă – Gastroenterologie, Anestezie-Terapie intensivă și Anatomie Patologică, unice în județul Brașov, cu scopul de a grăbi momentul diagnostic și pentru a asigura pacienților confortul necesar în timpul anumitor intervenții medicale invazive.

Fondurile au venit din suma de 5.000.000 lei alocată de Guvernul PSD la finalul anului trecut.

Astfel Compartimentul de Endoscopie Digestivă – Gastroenterologie a fost facut un up-grade al liniei de endoscopie existente prin achiziția unui videocolonoscop, a unui videogastroscop și a unei mese de dezinfecție pentru acestea. În Compartimentul de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) unde sunt internați pacienți cărora în cazul endoscopiei li s-a făcut anestezie, s-au achiziționat două aparate de ventilație pentru menținerea funcțiilor vitale.

Alte articole:   Sorin Cîmpeanu: Toate drepturile salariale ale angajaţilor din sistemul de educaţie au fost plătite

Cele două echipamente deservesc paturile de ATI aprobate în structura organizatorică a spitalului. La Serviciul de Anatomie Patologică au fost achiziționate un banc de pus în lucru cu aspirație pentru histologie, util în cazul prelevării eșantioanelor tisulare și biopsiilor de analizat, un procesator automat de țesuturi, o stație de includere la parafină, un colorator automat de lame histologice și un imunosteiner automat.

În judetul Brașov, precum și în cele învecinate nu există în spitalele publice echipamente de imunohistochimie automată, aceasta metodă de diagnostic efectuându-se manual, având costuri foarte ridicate. De cele mai multe ori pacienții sunt nevoiți să apeleze la servicii de medicină privată contra-cost în centre medicale din București, Cluj-Napoca sau Târgu Mureș.

Alte articole:   Elevi de la două licee din Brașov au creat obiecte pe care le-au vândut, iar banii vor fi donați pentru protejarea speciilor pe cale de dispariție

Prin modernizarea serviciului de diagnostic histopatologic și imunohistochimic, Spitalul Municipal Săcele și-a propus să vină în sprijinul pacienților din județul Brașov și nu numai, prin efectuarea investigațiilor menționate prin decontare de către CNAS, timpii de așteptare scurtându-se în vederea aplicării unui tratament eficient.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.