Care sunt proiectele mari de investiții în Zărnești, în 2020

Care sunt proiectele mari de investiții în Zărnești, în 2020

Fiind la început de an, iar edilii pregătesc proiectele bugetelor locale, vom prezenta în perioada următoare care sunt investițiile majore pe care le pregătesc primăriile.

În rândurile de mai jos, veți afla care sunt investițiile mari pe care doresc să le facă edilii oraşului Zărneşti. Primarul Lucian Igrișan ne spune că vor continua proiectele demarate în anii precedenţi.

Ce străzi vor fi modernizate

„Avem în vedere continuarea lucrărilor de reabilitare la strada Şcolii și Plaiul Foii. De asemenea, vor intra în reparații străzile Brazilor și Bârsei. Va continua programul de extindere şi reabilitare a parcărilor rezidenţiale în cartierele de blocuri. Nu în ultimul rând, dorim finalizarea lucrărilor la DJ112H Zărneşti – Tohăniţa”, precizează edilul, care a menționat că pentru restul arterelor sunt prevăzute reparaţii şi plombări acolo unde este cazul.

Infrastructură de apă uzată menajeră

La acest capitol, Primăria Zărnești dorește reabilitarea, extinderea și modernizarea staţiei de epurare a oraşului, extinderea rețelei de apă menajeră pe strada Traian Moşoiu, a rețelei de canalizare pe străzile Râului, Bărcului şi Celulozei și extindere staţii de pompare apă uzată pe strada Şcolii şi strada Bârsei.

Trebuie precizat că pentru stația de epurare a orașului s-a semnat deja contractul de lucrări. Investiţia va fi realizată de asocierea S.C. Coral S.R.L. – S.C. Pet Communications S.R.L. Valoarea totală a lucrărilor este de 24.696.129,5 de lei, fonduri asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, prin Ministerul Dezvoltării.

Alte articole:   Accident pe DN11, cu trei victime. Traficul este blocat!

Învăţământ

La acest capitol, spune primarul Zărneștiului, proiritare sunt reabilitarea şi creşterea eficienţei energetice a Şcolii Gimnaziale nr. 3, corpul A, dar și înfiinţarea unei creşe.

Refacerea bazei Torpedo

Nu în ultimul rând, trebui precizat faptul că zilele acestea se va semna contractul pentru proiectarea si executia de lucrari pentru obiectivul de investitii: ,,Consolidare, reabilitare, extindere, modernizare si dotare baza sportiva, oras Zarnesti, judetul Brasov” (fosta bază Torpedo).

Proiecte cu fonduri nerambursabile

Primăria a accesat fonduri europene pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii Spitalului Oraşenesc „Dr. Caius Tiberiu Spârchez”, precum și pentru dotarea ambulatoriului Spitalului cu aparatură medicală şi mobilier.

Un alt proiect cu fonduri nerambursabil, obținute de la Fondul de Mediu, vizează diminuarea poluării prin închiderea gropii de gunoi.

Pe lângă investițiile mențonate anterior, vor mă fi executate și alte obiective de investiții mai mici, cum ar fi amplasarea unor camere de supraveghere în oraș pentru creșterea gradului de siguranță sau modernizarea locurilor de joacă etc.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.