Aproape 100 de noi cazuri de rujeolă, în 11 judeţe. Două, confirmate în Brașov

Aproape 100 de noi cazuri de rujeolă, în 11 judeţe. Două, confirmate în Brașov

În ultima săptămână, medicii au confirmat aproape 100 de noi cazuri de rujeolă, la nivel național, două dintre acestea fiind confirmate în județul Brașov. Astfel, în România, numărul total al îmbolnăvirilor a depăşit 19.000.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în România, în perioada 13-17 ianuarie, au fost raportate încă 92 de cazuri nou confirmate, în 11 judeţe.

Dintre acestea, acestea cele mai multe au fost înregistrate în Suceava, respeciv 21 de cazuri, în Sălaj şi Timiş – câte 15, în Satu Mare – 13 și în Neamţ – nouă.

Alte șapte cazuri au fost confirmate în Caraş-Severin, în Iaşi – cinci, în Arad, Braşov şi Maramureş – câte două cazuri, iar în Dâmboviţa un caz.

Alte articole:   Două companii se bat pentru furnizarea celor 10 autobuze hibrid achiziționate de Primăria Brașov cu fonduri europene

Ca urmare, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 17 ianuarie este 19.088, din care 64 de decese.

Potrivit specialiştilor, rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate