Analiză la Prefectură pe tema împuțirii Brașovului din motive de agricultură

Analiză la Prefectură pe tema împuțirii Brașovului din motive de agricultură

Prefectul Mihai-Cătălin Văsii a convocat vineri a doua ședință a grupului informal de lucru pentru problematica protecției mediului, tema fiind impactul activităților agricole asupra mediului.

Alături de prefect, au participat subprefectul Adrian Folea, viceprimarul municipiului Brașov, Laszlo Barabas, precum și reprezentanți ai Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Brașov, Filialei Teritoriale Brașov a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Direcției Agricole, Agenției pentru Protecția Mediului, Comisariatului Județean Brașov al Gărzii Naționale de Mediu.

„Discuțiile au pornit de la analiza posibilelor surse de poluare a mediului în Zona Metropolitană Brașov, centrându-se pe disconfortul în primul rând olfactiv provocat de acțiunea de fertilizare a solului cu îngrășământ natural, chestiune reclamată de foarte mulți brașoveni. Reprezentanții instituțiilor cu activitate legată de domeniul agricol au ținut să precizeze că fertilizările respective se efectuează după un calendar bine stabilit, iar disconfortul olfactiv pe care îl provoacă este limitat la 1-2 zile de la efectuarea acestor lucrări și este «prețul» pentru practicarea unei agriculturi naturale”, se arată într-o comunicare făcută de Prefectură în mediul online.

Prefectul județului Brașov a solicitat ca datele la care se efectuează aceste fertilizări să fie anunțate de agricultori din timp, către APIA Brașov și Garda de Mediu, urmând ca Prefectura să informeze mai departe populația.

Un alt subiect discutat a fost necesitatea salubrizării și decolmatării canalelor de desecare gestionate de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), reprezentantul acestei instituții sesizând că se întâmpină dificultăți în menținerea zonei de protecție și în ceea ce privește accesul la aceste canale.

Alte articole:   Cum se acordă concediul medical şi indemnizaţia pentru carantină în caz de coronavirus (COVID-19)

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a solicitat conducerii Filialei Teritoriale Brașov a ANIF să transmită către primăriile din județ liste privind obiectivele de acest tip de pe raza unităților administrativ-teritoriale, pentru a fi luate în calcul atunci când se aprobă documentații de urbanism.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.