Aproape 800 de apeluri la butonul de panică, însă niciunul pentru…panică

Aproape 800 de apeluri la butonul de panică, însă niciunul pentru…panică

Butoanele de panică montate în zonele de risc ale municipiul Braşov, amplasate cu scopul de a semnala diverse urgențe de pe străzile orașului, au fost folosite de aproape 800 de ori dar nu pentru semnalarea comiterii unor agresiuni sau furturi, ci pentru a sesiza defecţiuni ale iluminatului public, probleme la semnalizarea rutieră sau gropi în asfalt.

Cele 42 de butoane de panică, montate în zonele de risc ale Brașovului, precum şi în zonele intens circulate din oraș, au fost folosite de 779 de ori, anul trecut, însă nu pentru a sesiza o situație urgentă, ci pentru orice altceva.

Potrivit datelor dintr-un raport al Dispeceratului Tehnic Integrat de la Primăria Brașov, în 2019 butoanele de panică din oraș au fost apelate de 779 de ori, dar „toate aceste apeluri sunt catalogate ca neavând legătură cu scopul pentru care aceste butoane au fost montate“, după cum au precizat reprezentanții Primăriei municipiului Brașov .

Tot anul trecut, la Dispeceratul Tehnic al Primăriei au fost aproape 20.000 de apeluri, cele mai multe dintre ele, respectiv 15.972, având ca obiect solicitarea de informaţii.

În restul situaţiilor au fost sesizate incidente în ceea ce priveşte salubritatea (508 incidente), avariile la reţelele de utilităţi (504 incidente), zone verzi/ mobilier urban (452 incidente), semnalizarea rutieră (408 incidente), gropile în asfalt (363 incidente) sau iluminat public (317 incidente).

Alte articole:   Se redeschide Secția Împrumut Carte a Bibliotecii „George Barițiu”. Solicitările doar în baza unei rezervări

Butoanele de panică sunt amplasate pe unii stâlpi de iluminat, în zonele de risc sau intens circulate, respectiv în Centrul Civic, în Centrul Vechi, Astra, Triaj, Tractorul, Bartolomeu şi Valea Cetăţii.

Fiecare sistem de alertare, este format dintr-un buton pentru apel de urgenţă şi o cameră de supraveghere video.

Butoanele de panică au scopul de a semnala comiterea unor agresiuni sau furturi.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.