blog-logo

A treia licitație pentru Studiul de Fezabilitate pentru centura ocolitoare a municipiului Codlea

A treia licitație pentru Studiul de Fezabilitate pentru centura ocolitoare a municipiului Codlea

Primăria Codlea a publicat astăzi anunțul pentru executarea Studiului de Fezabiliate necesar construirii centurii ocolitoare a municipiului de la poalele Măgurii.

Este a treia încercare a municipalității de a găsi un proiectant pentru acest drum, la primele două tentative neprezentându-se nicio firmă.

„Am ajuns în situația paradoxală de a avea bani și de a nu găsi un ofertnat. Știm bine că, în mandatele trecute, primarii se plângeau că vor să faci diverse investiții, dar nu aveau fonduri. Acum, fonduri există, dar nu are cine să vină să facă lucrările, iar situația este cu atât mai gravă cu cât nu este vorba despre un caz izolat, la noi, la Codlea, ci în întreaga țară, după cum am constatat din discuțiile purtate cu alți primari, indiferent de culoare politică, fiindcă aici este o problema strict economică. Sperăm să găsim un ofertant și să dăm drumul la treabă, mai ales că lucrăm și la bugetul pentru anul în curs”, a declarat pentru newsbv.ro primarul interimar Mihai Cîmpeanu.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Proiectul va contribui la devierea traficului de pe DN1 Brasov – Sibiu, care actualmente se desfasoara prin oraș, pe o ruta ocolitoare la est de Codlea. 

„Nu cred că are rost să repet care sunt beneficiile pentru locuitori: reducerea emisiilor de CO2 echivalent provenit din transportul rutier, reducerea traficului in municipiul Codlea (să traversezi Codlea de la un capăt la celălalt îți ia mai mult timp decât să mergi de la ieșirea din Codlea la Brașov), precum și diminuarea zgomotului si a poluării”, a afirmat Cîmpeanu.

Valoarea totala estimată este de 168.067,23 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 20 februarie 2019, ora 15.00.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.