blog-logo

Brașovul nu mai atrage investitori străini. Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate a scăzut

Brașovul nu mai atrage investitori străini. Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate a scăzut

Străinii nu mai investesc în Brașov, spun datele Direcției Județene de Statistică, care arată o scădere a numărului de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris, dar și o diminuare a valorii capitalului social subscris al societăţilor comerciale înmatriculate cu participare străină.

Starea mediului economic din Brașov se arată destul de fragilă în primele 11 luni din 2019.

În perioada ianuarie – noiembrie 2019 comparativ cu perioada similară a anului precedent numărul de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris a scăzut cu 36,9%, iar valoarea capitalului social subscris al societăţilor comerciale înmatriculate cu participare străină a scăzut cu 39,6%.

Comparaţia dintre cele două perioade, ianuarie – noiembrie 2019 şi ianuarie – noiembrie 2018, arată o scădere înregistrată pentru numărul de societăţi cu 10,8%, la nivelul judeţului Braşov, respectiv o scădere cu 2,1% înregistrată la nivel naţional.

Alte articole:   Avertizare Infotrafic: Carosabil umed pe DN1, între Bucureşti și Braşov

Comparaţia dintre cele două perioade, ianuarie – noiembrie 2019 şi ianuarie – noiembrie 2018, arată o scădere cu 64,5% înregistrată pentru capitalul social total subscris (€), la nivelul judeţului Braşov, respectiv o scădere cu 55,0% la nivel naţional.

Cele mai multe societăţi cu participare străină s-au înregistrat în luna martie 2019, respectiv 18, cu o investiție totală de 1.779,6 euro. Cea mai mare valoare a capitalului social total subscris s-a înregistrat în luna iulie 2019, respectiv 19.538,6 euro, de la 14 firme.

Brașov, locul 3 în cadrul Regiunii Centru

În luna noiembrie 2019, în judeţul Braşov,  au fost înmatriculate 12 societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris, reprezentând 2,7% din totalul societăţilor comerciale înregistrate în ţară. Valoarea capitalului social total subscris a fost de 2,1 mii lei sau 438,1 €.

Alte articole:   Alegeri parlamentare 2020. Cum pot vota persoanele aflate în carantină sau izolare și românii din străinătate

În această lună, numărul înmatriculărilor de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris în judeţul Braşov a scăzut cu 36,9% faţă de luna noiembrie 2018, iar valoarea exprimată în euro a capitalului social total subscris a scăzut cu 39,6% faţă de valoarea înregistrată în luna noiembrie 2018.

În judeţul Braşov, în luna noiembrie 2019 valoarea raportului dintre capitalul social total subscris (€) şi numărul de înmatriculări societăţi comerciale cu participare străină a fost de 36,5 €/societate, mai mică cu 4,5% din valoarea înregistrată în luna noiembrie 2018, când acest raport a fost de 38,2 €/societate.

Astfel, în clasamentul judeţelor din cadrul Regiunii Centru, referitor la valoarea capitalului social total subscris (euro), județul Braşov se situează pe locul III cu o pondere de 2,5%.

Alte articole:   România a primit trei miliarde de euro pentru menținerea locurilor de muncă

Judeţul Sibiu a ocupat locul I, cu o pondere de 57,8%, iar locul II revine judeţului Mureşului cu o pondere de 37,0%.

Clasamentul continuă cu judeţele Harghita (1,7%), Covasna (0,7%), Alba (0,3%).

Într-un clasament naţional al judeţelor României, judeţul Braşov ocupă:

  • locul al 8–lea după numărul societăţilor înmatriculate;
  • locul al 17–lea după valoarea capitalului social total exprimat în euro.

Nici la nivel naţional, lucrurile nu stau prea bine. În luna noiembrie 2019, valoarea capitalului social total subscris (euro) a scăzut cu 74,7% faţă de valoarea capitalului social total subscris (euro) din luna noiembrie 2018.

În ceea ce privește valoarea raportului dintre capitalul social total subscris (€) şi numărul de înmatriculări societăţi comerciale cu participare străină, aceasta a fost de 2.378,4 €/societate, mai mică cu 72,6% faţă de valoarea înregistrată în luna noiembrie 2018, când acest raport a fost de 8.672,1 €/societate.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.