blog-logo

„Noi dădeam mărunțiș și banii înainte, ca la curve”

„Noi dădeam mărunțiș și banii înainte, ca la curve”

„Oricum, față de companiile de inovative, care dădeau și o cheie de mașină sau de casă pentru medicii importanți, noi dădeam mărunțiș și banii înainte, ca la curve.”

„CA LA CURVE”!
Asta era considerația cu care, de-a lungul ultimilor zeci de ani, marile companii pharma i-au „creditat” pe colegii noștri medici care „au pus botul” la comisioanele intim legate de prescripțiile produselor promovate prin reprezentanții lor în țară, medici și ei.

Să recomanzi un medicament doar pentru că, în mintea ta de medic prescriptor (de cabinet sau de spital), acestuia îi este asociată, cu predilecție și la modul mercantil, semnificația „1 flacon consumat =1 $ comision” și nu aceea legată de efectele ei terapeutice, ei bine, asta se dovedește una dintre cele mai rafinate forme de furt din resursele sistemului!

Alte articole:   Asociatul clanului de interlopi Alexa, fost consilier județean, Andrei (Andi) Kadas, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Să nu-mi argumenteze cineva, din nou, că pentru dorința de câștiguri suplimentare a medicilor, de vină a fost lipsa unor salarii decente. Nu, cauza a fost lipsa de caracter! Și, pentru unii, micimea profesională! Ambele au condus, inevitabil, la lipsa de considerație pe care chiar mituitorii (companiile de medicamente) au coborât-o la nivelul exprimat în citatul de la începutul postării.

Ceea ce ar rămâne de aflat s-ar putea sintetiza în următoarele ținte pentru cei în drept să le „ochească” și să le „nimerească”:

  • – cine au fost cei care au facut bani „cu cârca”, primind chei de automobile sau de case;
  • – care companii, în afară de KRKA, mai pot fi dovedite că au promovat astfel de practici (cam toate, înclin eu să cred!);
Alte articole:   Adrian Veștea va depune, miercuri, jurământul, la Aula Universității Transilvania

Restul informațiilor ulterioare, privindu-i nominal pe toți cei care s-au coborât într-atât pentru niște „sponsorizări cu iz de șpagă” se constituie o mare rușine pentru întreg corpul medical post-decembrist!

Pentru a nu fi considerat într-atât de naiv încât „m-am dus după fentă” (că nu sunt!), nu pot să nu abordez acest subiect și în cheia teoriei conspirației, întrebându-mă, la modul cel mai serios posibil, de ce documente din 2010 sunt folosite pentru a decredibiliza, din nou, întreaga breaslă a medicilor, într-un mod care se dovedește precis și sistematic, când vine la atat de scurt timp după cazul Floreasca?

Nu cumva ni se pregătește în curând ceva strașnic, iar noi trebuie să fim reduși la tăcere, prin culpabilizare colectivă?

Alte articole:   Elevii cer să fie introduși pe lista prioritară de testare pentru COVID-19

Vom vedea. Asta dacă vom trăi suficient pentru asta!

Dan Grigorescu

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.