Brașovul a pierdut organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret 2024, în fața provinciei sud-coreene Gangwon

Brașovul a pierdut organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret 2024, în fața provinciei sud-coreene Gangwon

Provincia Gangwon, din Coreea deSud, a fost aleasă gazdă a ediției de iarnă din 2024 a Jocurilor Olimpice ale Tineretului (JOT), în dauna Brașovului.

Brașovul a pierdut organizarea celei de-a patra ediții a Jocurilor Olimpice de Tineret din iarna lui 2024 în favoarea provinciei sud-coreene Gangwon, unde se află localităţile Gangneung şi PyeongChang.

Granada (Spania) și Sofia (Bulgaria) au fost alte orașe care și-au dorit găzduirea competiției, însă vineri, la a 135-a sesiune a Comitetului Internațional Olimpic (CIO), s-a decis oficial, ca provincia Gangwon, din Coreea de Sud să organizeze Jocurile Olimpice pentru tineret din 2024.

„În cadrul celei de a 135-a ediții a Sesiunii a Comitetului International Olimpic (CIO), cei aproximativ 100 de membri CIO, prezenți la întrunire, au încredințat organizarea ediției de iarnă din 2024 a Jocurilor Olimpice ale tineretului provinciei sud-coreene Gangwon, unde să află localitățile Gangneung și PyeongChang, gazda ediției de iarnă a Jocurilor Olimpice din 2018. La JOT 2024 se vor folosi mai ales instalațiile de la PyeongChang (sporturi montane) și Gangneung (sporturi pe gheață) construite pentru JO de iarnă 2018. În cursa pentru organizarea JOT 2024 s-a aflat și Brasov, orașul care a organizat la standarde înalte ediția de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013”, se arată pe site-ul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Se pare că lipsa aeroportului şi autostrăzii a fost determinantă pentru neatribuirea organizării la Braşov a competiţiei, după cum a explicat pentru Prosport, Adrian Socaciu, fost consilier al ministrului Tineretului și Sportului, în prezent președintele Institului Sportiv Român.

 „În primul rând doresc să felicit COSR și Guvernul României pentru susținerea candidaturii. Consider că țările sunt apropiate ca infrastructură și astfel este vorba despre influența pe care o avem pe plan global. Aici cred că am pierdut. Este nevoie să punem bazele conceptului de diplomație sportivă prin care să susținem orice candidatură a României pentru organizarea unui eveniment și a românilor pentru orice funcție într-o structură de conducere internațională. Din punctul meu de vedere acesta trebuie să fie un efort comun al Ministerului de Externe, Ministerul Tineretului și Sportului, Federaților, Universităților, COSR și societate civilă”, a declarat Adrian Socaciu pentru sursa citată.

Brașovul a mai candidat și pentru JOT 2020, însă a pierdut în fața orașului elvețian Lausanne, dar a organizat la standarde înalte ediția de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013.

Alte articole:   Tragedie la Voila! Tânăr mort electrocutat!

Foto: arhiva/ziare.com

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.