blog-logo

IAR Brașov se pregătește să aleagă un nou CA și un nou președinte al CA, post ocupat de fiul lui Toni Greblă

IAR Brașov se pregătește să aleagă un nou CA și un nou președinte al CA, post ocupat de fiul lui Toni Greblă

Președintele Consiliului de Administrație al IAR SA Brașov convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor societății pentru 14 februarie, când ar putea alege noi administratori provizorii, precum și un președinte al Consiliului de Administrație, post ocupat în prezent de Octavian Alin Greblă, fiul de 38 de ani al lui Toni Greblă, fost secretar general al Guvernului.

„Numirea unor administratori provizorii începând cu data de 18 februarie 2020, ca urmare a expirării mandatelor actualilor administratori provizorii; stabilirea duratei mandatului și a retribuției acestora. Alegerea președintelui Consiliului de Administrație al societății”, arată ordinea de zi transmisă Bursei de Valori București, scrie News.ro.

IAR Brașov, companie specializată pentru mentenanță, reparații și reparații capitale pentru elicopterele Puma și Alouette III, i-a prelungit în decembrie 2019 mandatul de președinte al Consiliului de Administrație pentru încă două luni lui Octavian Alin Greblă, fiul lui Toni Greblă, fost secretar general al Guvernului achitat în vara lui 2019 în dosarul în care era cercetat pentru fapte de corupție.

Alte articole:   Cîmpeanu: Toți elevii se vor întoarce la școală a doua zi după ce rata de infectare va scădea sub 1 la mie

La aceeași dată, acționarii i-au numit ca administratori provizorii ai societății pe Ruxandra-Rodica Anghel (director direcția industria de apărare de la Ministerul Economiei), Măriuca Oana Pistol (consilier superior în Ministerul Economiei) și Emil Niță (fost deputat, fost prefect, unul dintre foștii directori ai Tractorul). Mandatul acestora a început la 17 decembrie 2019 și se încheie la 17 februarie 2010.

IAR Brașov are  o capitalizare de 332,26 milioane lei. Acționarul majoritar al companiei este Minsiterul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, care controlează 64,89% din acțiuni.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate