blog-logo

Patru sportivi de la CSM Corona participă la Jocurile Olimpice de Tineret din Elveția

Patru sportivi de la CSM Corona participă la Jocurile Olimpice de Tineret din Elveția

Patru sportivi și doi antrenori de la Clubul Sportiv Corona Brașov vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), ediția de iarnă, care se desfășoară în perioada 9-22 ianuarie 2020 la Lausanne, în Elveţia.

România va participa la JOT 2020, de la Lausanne, cu un număr de 35 de sportivi, între care patru de la gruparea brașoveană Corona.

Diana Renţea și Andrei Stănescu vor reprezenta România la schi alpin, Ramona Ionel la patinaj viteză, iar Emilia Munteanu la hochei pe gheaţă. Corona va avea reprezentare şi în rândul antrenorilor, Bogdan Stănescu fiind antrenor la lotul de patinaj viteză, în vreme ce Bogdan Barbu la schi.

Alte articole:   Ştampila, eliminată din semnăturile oficiale la Ministerului Dezvoltării

Cei 35 de sportivi din România care vor participa la Jocurile Olimpice de Tineret urmează să concureze la următoarele probe: biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboard, zece dintre cele 16 discipline sportive aflate în programul competiţiei.

Chiar dacă va avea în faţă o competiţie foarte dificilă, la care vor lua startul cele mai bune tinere patinatoare din lume, antrenorul Bogdan Stănescu speră ca patinatoarea Coronei, Ramona Ionel să obţină un timp cât mai bun.

 „Jocurile Olimpice de Tineret sunt o competiţie puternică la care vor participa peste 1800 de sportivi, dar, cu toate acestea, deşi şi întrecerea de la patinaj va fi la un nivel foarte ridicat, sper într-un rezultat bun al Ramonei, pentru că am mare încredere în capacitatea ei de concentrare şi mai ales cred în ambiţia de care a dat dovadă la competiţiile de până acum”, a spus Stănescu

Antrenorul coordonator al secţiei de schi de la Corona Braşov, Emilian Focşăneanu are şi el speranţe legat de participarea schiorilor Coronei al JOT.

„Mă aştept ca la proba de slalom uriaş, Diana Renţea şi Andrei Stănescu să aibă o clasare bună cu o diferenţă de secunde cât mai mică de locul 1. La slalom special fiind o probă foarte tehnică sper ca ambii sportivi să se claseze cât mai onorabil şi diferenţa de secunde cât mai mică. La ambele probe vorbim de diferenţă de secunde, nu de clasare, astfel punctajul FIS se poate îmbunătăţii ceea ce ne ajută în clasamentele mondiale”, a declarat Emilian Focşeneanu.

Jucătoarea de hochei pe gheaţă a clubului Corona Braşov, Emilia Munteanu, are doar 14 ani şi a fost selecţionată în lotul României după o etapă de selecţie naţională, în urma căreia Emilia s-a clasat pe locul I, cu un timp de executare de 37,65 şi 8 din 8 goluri marcate. Sportiva patinează de la vârsta de trei ani şi face hochei de performanţă de opt ani, acumulând numeroase premii şi rezultate remarcabile alături de echipele pentru care a jucat.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate