Consiliul Concurenței cercetează licitația pentru parcările cu plată din Brașov

Consiliul Concurenței cercetează licitația pentru parcările cu plată din Brașov

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă trucare a a unei licitaţii publice organizată de Primăria Municipiului Braşov, în anul 2018, pentru delegarea gestiunii prin concesionare a serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor publice cu plată de pe domeniul public al oraşului.

Autoritatea de concurenţă suspectează că patru companii, Rosilo Montaj SRL, Bio Diversitas SRL, Aeon Building SRL şi M.B. Building&Consulting SRL, s-au înţeles şi au adoptat un comportament menit să asigure câştigarea contractului de concesiune de către ofertantul prestabilit de către acestea.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile firmelor, documentele ridicate aflându-se în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigaţie. Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.

Alte articole:   VIDEO Orban bagă în carantină autostrada Comarnic - Brașov

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă în cadrul programului de clemenţă pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale acesteia.

Reamintim că, în anul 2019, Consiliul Concurenţei a finalizat o analiză pe piaţa serviciilor de parcare publică cu plată la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că, în unele cazuri, durata contractelor de delegare a gestiunii/concesiune pentru servicii de parcare este foarte mare, existând şi posibilitatea de prelungire. Astfel, deşi concurenţa între furnizorii/prestatorii de servicii de parcare se poate manifesta doar cu ocazia derulării procedurilor de achiziţie publică pentru desemnarea operatorilor care vor administra parcările, pe perioada derulării contractului, piaţa este închisă pentru concurenţă.

Alte articole:   Predealul trebuie declarat zonă liberă de PNL. Ne-au nenorocit!

Ca urmare, una dintre recomandările Consiliului Concurenţei este ca autorităţile publice locale să limiteze durata contractelor la o perioadă de 5 ani şi să evite prelungirea nejustificată a acestora.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Dar despre excrocheria parcarilor rezidentiale nu se lasa cu DNA? Ce face DNA Brasov? S-au pensionat deja? Sau duc blatul la uns si lustruit?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate