blog-logo

ITM Brașov, în război cu munca la negru. 29 de muncitori fără acte și amenzi de sute de mii de lei

ITM Brașov, în război cu munca la negru. 29 de muncitori fără acte și amenzi de sute de mii de lei

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brașov, în cursul lunii decembrie 2019, au fost efectuate 346 acțiuni de control în urma cărora angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 563.400 lei. Obiectivul principal al acțiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă l-a reprezentat identificarea muncii nedeclarate.

Având în vedere Strategia Națională privind reducerea incidenței muncii nedeclarate, ITM Brașov a făcut publice rezultatele controalelor ce au vizat depistarea și sancționarea muncii nedeclarate, controale efectuate de inspectorii de muncă braşoveni în luna decembrie 2019.

Astfel, cu ocazia desfășurării celor 141 controale, au fost depistate 29 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care un număr de 11 angajatori au fost sanctionați cu amenzi în valoare de 540.000 lei.

Alte articole:   ANPC: Etichetarea produselor din carne de pasăre reglementată printr-un Ghid de bune practici 

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea și transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 153 de controale, în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare de 1.000 lei și 2 avertismente.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 2.400 lei.

Tot în luna decembrie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat un număr de 52 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr 15 de angajatori cu amenzi în valoare de 20.000 lei și 17 de avertismente.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.