blog-logo

Aproape 300 de cazuri de gripă și mii de infecții respiratorii, raportate în perioada sărbătorilor

Aproape 300 de cazuri de gripă și mii de infecții respiratorii, raportate în perioada sărbătorilor

Potrivit datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în ultimele trei săptămâni, peste 2.400 de brașoveni au ajuns la medic cu infecții acute ale căilor respiratorii, peste 650 de bolnavi cu pneumonie, dar și aproape 300 de persoane afectate de virusul gripal.

În perioada 16 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, în judeţul Braşov au fost diagnosticate clinic – pe baza simptomelor, 283 de cazuri de gripă, dintre care doi copii, doi adulţi şi trei vârstnici au fost internaţi.

În prima săptămână au fost 88 de cazuri de gripă raportate şi o persoană internată, în a doua săptămână au fost 108 cazuri de gripă raportate, dintre care 4 au fost internate, iar în a treia săptămână au fost raportate 87 de cazuri de gripă, 2 cazuri fiind internate.

Alte articole:   Direcția de Asistență Socială Brașov scoate la concurs mai multe posturi

Tot în acelaşi interval de trei săptămâni au mai fost înregistrați 2.445 de brașoveni cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), dintre care 44 de bolnavi au avut nevoie de îngrijiri spitalicești.

De asemenea, în cele trei săptămâni de raportare au mai fost diagnosticate şi 682 de cazuri de pneumonie, dintre care 208 cazuri au fost spitalizate.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.