blog-logo

Programul Startup Nation, finanțări de 6 ori mai mici ca în 2019

Programul Startup Nation, finanțări de 6 ori mai mici ca în 2019

După reacțiile negative ale antreprenorilor la proiectul de buget pus în transparență, Guvernul Orban a crescut alocarea pentru Programul Startup Nation de la 232.959 mii lei la… 332.959 mii lei.

Necesarul de bugetat era de 1,95 miliarde lei. Practic, alocările sunt de aproape 6 ori mai mici. În 2019, PSD a bugetat cu aproape 2,4 miliarde lei programul (circa 384 milioane lei credite bugetare si putin peste 2 milioane lei credite de angajament).

„Necesarul de finanțare CERT pentru 2020 pentru cele aproape 10.000 de contracte de finanțare semnate în ediția 2019 este de aproape 1,4 miliarde lei. Sunt proiecte și antreprenori angajați în cheltuieli sau credite punte care pot fi distruși de acest buget al austerității”, ne-a declarat deputatul social-democrat Roxana Mînzatu.

Alte articole:   Noi centre de vaccinare se deschid în județul Brașov pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech

Ea a precizat că parlamentarii PSD vor depune un amendament pentru a cere alocările pe care guvernul social-democrat le-a putut cuprinde în bugetele anilor trecuți.

„Doar că, din păcate, pentru că PNL nu aduce bugetul la dezbatere în Parlament, ci își asumă răspunderea pe el, aprobarea amendamentului rămâne la «dispoziția» și dorința guvernului liberal. Odată venit guvernul PNL la putere, parlamentarii sunt excluși din elaborarea Legii bugetului de stat și, astfel, li se trântește ușa în față și românilor pe care acești parlamentari îi reprezintă”, mai precizează Mînzatu.

Proiectul bugetului Ministerului Economiei, după adoptarea în Guvern:

http://www.cdep.ro/…/Ministerul%20Economiei,%20Energiei%20s…

Proiectul complet al Legii bugetului de stat pe anul 2020, după adoptarea în Guvern:

Alte articole:   ANM: Iarna revine de la 1 martie. Vânt puternic, în weekend

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate