blog-logo

Primii turiști care petrec Crăciunul pe rit vechi au ajuns în Poiana Brașov

Primii turiști care petrec Crăciunul pe rit vechi au ajuns în Poiana Brașov

Turişti moldoveni, ruşi şi ucraineni care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi au sosit în staţiunea braşoveană Poiana Braşov.

Primii turişti din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia au ajuns în stațiunile montane din județul Braşov pentru a petrece Crăciunul pe rit vechi, care se sărbătoreşte pe data de 7 ianuarie.

Pestre o treime din locurile de cazare din zona Brașov și Bran – Moieciu sunt ocupate de turiști basarabeni și ucraineni, care sunt fascinați de frumusețea locurilor și mai ales de faptul că au găsit și zăpadă, potrivit stirileprotv.ro.

Hotelierii spun despre musafirii de peste Prut că sunt foarte veseli și neobosiți când vine vorba de distracție și nu sunt deloc pretențioși.

Alte articole:   Incidența cazurilor de COVID-19 este 5,07 în municipiul Brașov și 4,06 în județ

Majoritatea hotelierilor din Poiana Brașov au păstrat ofertele pregătite pentru sărbătorile de iarnă pe rit nou.

Pe toate pârtiile din Poiana Braşov se schiază în condiţii foarte bune, cu excepția părții inferioare a pârtiei Lupului și a ,,S”-ului mare, după ce la sfârșitul acestei săptămâni a fost deschisă și parte inferioară a pârtiei Subteleferic.

Staţiunea este în continuare destul de aglomerată în această perioadă, având în vedere că este vacanţa elevilor, dar şi faptul că pârtiile sunt într-o stare foarte bună, iar instalațiile de transport pe cablu sunt funcționale, cu excepția telescaunului Lupului.

Stratul de zăpadă are o grosime de 40-60 de cm și se produce în continuare zăpadă artificială.

Alte articole:   Expoziția LUMINĂ DIN LUMINĂ - Sărbătoarea Paștelui la românii din satele județului Brașov la CASTELUL BRAN

Statisticile arată că numărul cetățenilor de peste Prut, care au intrat în ultimele două zile în România pe la graniţa de Est a crescut, informează stiri.tvr.ro. La Sculeni, în aceeaşi perioadă a anului 2019 au trecut Prutul 22.000 de persoane, iar acum au fost întregistate 26.000.

Basarabenii sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie. Calendarul iulian, pe stil vechi, este decalat cu 13 zile față de cel oficial. Astfel, Anul Nou pe stil vechi va fi în noaptea de 13 spre 14 ianuarie.

Foto: facebook.com/poianabrasovromania (5 ianuarie 2020)

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate